Museum van Mijnbouw en Duurzame Ontwikkeling - Bois-du-Luc

 • erkende toeristische attractie
 • velo
 • Unesco
 • Autoparking
 • Busparking
  2 plaatsen
 • Maestro
 • Honden toegelaten
Het steenkoolmijndorp van Bois-du-Luc is een bijzondere getuige van de industrialisering, erkend als UNESCO werelderfgoed.

Het geheel is bijzonder door zijn integriteit en authenticiteit. Bois-du-Luc toont de impact van de industrialisering op de techniek, het landschap, de architectuur en de maatschappij.

Het mijndorp werd gebouwd door een mijnuitbating die zich onderscheidt door zijn lange levensduur: actief sinds de oprichting in 1685 en pas gesloten in 1973.

In 1846 werd de Sint-Emmanuelmijn in Bois-du-Luc geopend. De Sint-Emmanuelmijn vormde de kern van een industrieel en sociaal complex, dat zeer opmerkelijk is en goed bewaard gebleven is.

Tegenover de werkplaatsen bevindt zich een opmerkelijke mijnnederzetting, een dorp met sociale, culturele, religieuze en feestvoorzieningen, gebouwd tussen 1838 en 1923.
 • E19-E42, afrit Le Roeulx, richting Houdeng-Aimeries, Bois-du-Luc (zie het plan op de website)
  Met de trein: halte La Louvière Centre, bus 37.

Dans le Hainaut, le Musée de la Mine et du Développement Durable vous invite à découvrir Déesses et Hiercheuses, une exposition de photographies, d'objets personnels et de récits de femmes ayant travaillé dans la mine.

Portraits de femmes mineures 

À travers une sélection soignée de photographies, d’objets personnels et de récits touchants, Déesses et Hiercheuses met en lumière la vie des femmes travaillant dans les mines à l’aube du XXème siècle. Héroïnes principales de l'exposition, ces figures, souvent marginalisées dans le discours historique, deviennent des incarnations de la persévérance.

Chaque portrait (généré par l'IA) devient une fenêtre sur l’âme de son sujet, invitant au dialogue avec le passé. 

Un véritable voyage dans le temps à travers le prisme des femmes mineures.

Bois-du-Luc. Museum van Mijnbouw en Duurzame Ontwikkeling organiseert een leerrijke en leuke dag. 

Kom een leuke dag beleven met je gezin!