Gesloten voor renovatiewerkzaamheden. Heropening op 26 januari 2024.

Centre de la Gravure et de l'Image imprimée

Reviews
4,3/5 (208 Google reviews)
Het Centre de la Gravure was een zwembad in de jaren 1920, werd verbouwd in 1988 en werd volledig gerenoveerd en vergroot in 2010. Nu is het een grote tentoonstellingsruimte van meer dan 1.200 m², op 40 minuten van Brussel.

Het CGII beheert een verzameling van 15.000 kunstwerk van hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars. Het wil een uitstraling zijn van de hedendaagse grafische expressievormen, een plaats voor ontmoetingen, bezinning en initiatie, volledig gewijd aan de hedendaagse gravure.

De tijdelijke tentoonstellingen tonen monografische of historische parcours, thematische ensembles, de exploratie van een of andere drukvorm, maar ook virtuele beelden en nieuwe media. 

Een breed publiek kan ook kennismaken met gravures via activiteiten en initiatieven van het educatieve team: rondleidingen, spelparcours, initiatieateliers, gravurestages, pedagogische koffertjes enz.

Verschillende animaties in de zalen zijn voorzien voor gezinnen met kinderen: barda-spelen, teksten op ooghoogte van de kinderen, een afdruktheek aan het onthaal enz.
  • E19/E42, afrit "La Louvière".
Reserveer rechtstreeks