Centre de la Gravure et de l'Image imprimée

Reviews
4,3/5 (223 Google reviews)
Het Centre de la Gravure was een zwembad in de jaren 1920, werd verbouwd in 1988 en werd volledig gerenoveerd en vergroot in 2010. Nu, is het een grote tentoonstellingsruimte van meer dan 1.200 m², gelegen op 50 kilometer van Brussel.

Het CGII beheert een verzameling van 15.000 kunstwerken van hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars. Het wil een uitstraling zijn van de hedendaagse grafische expressievormen, een plaats voor ontmoetingen, bezinning en initiatie, volledig gewijd aan de hedendaagse gravure.

De tijdelijke tentoonstellingen tonen monografische of historische parcours, thematische ensembles, de exploratie van een of andere drukvorm, maar ook virtuele beelden en nieuwe media. 

Een breed publiek kan ook kennismaken met prenten via activiteiten en initiatieven van het educatieve team: rondleidingen, spelparcours, initiatieateliers, gravurestages, pedagogische koffertjes enz.

Verschillende animaties in de zalen zijn voorzien voor gezinnen met kinderen: barda-spelen, teksten op ooghoogte van de kinderen, een afdruktheek aan het onthaal enz.
  • E19/E42, afrit "La Louvière".
Reserveer rechtstreeks

Le Centre de la Gravure et de l’Image imprimée de La Louvière accueille l'oeuvre de Guillaume Corneille, l'un des plus grands coloristes du XXème siècle. 

Exposition des estampes de Corneille

Découvrez l’œuvre de Guillaume Corneille (1922-2010), l’un des plus grands coloristes d'art de la seconde moitié du XXème siècle. Toute sa vie durant, Corneille cherche partout la joie : dans la nature, un peu partout dans le monde mais aussi dans son entourage ou encore dans l’hommage rendu à la beauté des femmes.

L’exposition Corneille au fil de la joie vous dévoile toutes les périodes créatives de l’artiste pour qui l’estampe est une pratique constante.

Riche de plus de 150 œuvres, le parcours du Centre de la Gravure à La Louvière, offre une diversité des approches de Corneille, sa poésie, sa relation à la vie animale etc. 

Plongez dans l'univers fascinant d'un artiste prolifique à La Louvière.