Centre de la Gravure et de l'Image imprimée

Reviews
4,3/5 (217 Google reviews)
Het Centre de la Gravure was een zwembad in de jaren 1920, werd verbouwd in 1988 en werd volledig gerenoveerd en vergroot in 2010. Nu, is het een grote tentoonstellingsruimte van meer dan 1.200 m², gelegen op 50 kilometer van Brussel.

Het CGII beheert een verzameling van 15.000 kunstwerken van hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars. Het wil een uitstraling zijn van de hedendaagse grafische expressievormen, een plaats voor ontmoetingen, bezinning en initiatie, volledig gewijd aan de hedendaagse gravure.

De tijdelijke tentoonstellingen tonen monografische of historische parcours, thematische ensembles, de exploratie van een of andere drukvorm, maar ook virtuele beelden en nieuwe media. 

Een breed publiek kan ook kennismaken met prenten via activiteiten en initiatieven van het educatieve team: rondleidingen, spelparcours, initiatieateliers, gravurestages, pedagogische koffertjes enz.

Verschillende animaties in de zalen zijn voorzien voor gezinnen met kinderen: barda-spelen, teksten op ooghoogte van de kinderen, een afdruktheek aan het onthaal enz.
  • E19/E42, afrit "La Louvière".
Reserveer rechtstreeks

In La Louvière nodigt het Grafisch Centrum je uit om de tentoonstelling Nos Géantes te ontdekken vanaf 27 januari 2024. Een selectie van etsen op groot formaat in de provincie Henegouwen.

Tentoonstelling van etsen op groot formaat

De tentoonstelling toont een selectie van onze grootste prenten en stelt de vraag naar het belang van het formaat in de prentkunst van de jaren 1960 tot nu. We ontdekken de verschillende strategieën die kunstenaars hebben bedacht: grote papieren, fragmentatie, series...

Het is een gelegenheid om ons lichaam en onze ogen te confronteren met de kracht van immense creaties.