Reviews
4,3/5 (88 Google reviews)
Het Musée Ianchelevici, gelegen op 50 kilometer van Brussel, tussen Bergen en Charleroi, in het hart van het Parc des Canaux et Châteaux, heeft een dubbele roeping.

Dit kleine dynamische museum is enerzijds gewijd aan de kunstenaar van Roemeense afkomst Idel Ianchelevici (1909-1994) en organiseert anderzijds tijdelijke tentoonstellingen over hedendaagse kunst.

Vijf zalen herbergen de belangrijkste collectie van Ianchelevici’s werken die ooit werd samengebracht.
Die collectie omvat onder meer beeldhouwwerken in marmer en steen (in taille directe ), bronzen beelden, originele gipsbeelden en tal van tekeningen. Het geheel is chronologisch opgebouwd en geeft een goede indruk van de eenheid in het werk van deze kunstenaar, toegespitst op de menselijke figuur.

De briljante beeldhouwer Ianchelevici liep school aan de Académie des Beaux-arts in Luik, behaalde er de grootste onderscheidingen en volgde steeds zijn eigen weg.

De eerste, expressionistische modellen van zijn beginperiode evolueren snel naar uitgezuiverde en verfijnde vormen. Vanaf 1940 hanteert Ianchelevici de methode van de 'taille directe' en komt hij als kunstenaar tot volle wasdom door de emoties en de technische beheersing die zijn werk uitstraalt. Zijn tekeningen worden gekenmerkt door de verbazingwekkende spaarzaamheid aan middelen waarmee ze tot leven komen.

In de grote zalen op de verdieping worden de tijdelijke tentoonstellingen opgetrokken.
  • E19/E42, afrit La Louvière, richting centrum stad, pijlen volgen.
    Per trein: op 5 min. loopafstand van het station van "La Louvière-centre".
Reserveer rechtstreeks

Het Museum Ianchelevici La Louvière (MILL) nodigt je uit om Temps de pause te ontdekken , een tentoonstelling over beeldende kunst die je onderdompelt in de intimiteit van de portretten uit de collectie van La Louvière.

Een selectie van artistieke portretten uit La Louvière

Het Mill nodigt je uit om oog in oog te komen staan met een selectie uit de schatten van de kunstcollectie van La Louvière, met als thema portretten.

De tentoonstelling nodigt je uit om het unieke, zwevende moment van het artistieke portret te beleven, een intiem moment waarop de geportretteerde zijn of haar emoties onthult. Vertraag, observeer, stop en creëer, in alle eenvoud, een dialoog die tegelijk persoonlijk, emotioneel en universeel is met het kunstwerk waarmee je geconfronteerd wordt.

Poëtische, grappige of inspirerende artistieke ontmoetingen die ook de perceptie van het individu en zijn representatie in de kunstgeschiedenis oproepen.

La Louvière is de perfecte plek voor een artistieke pauze.