Huis van de Metallurgie en de Industrie van Luik

In het hart van de wijk Longdoz die lang dankzij de industrie leefde weeft het Huis van Metallurgie en Industrie draden tussen het verleden en het heden. Op een oppervlakte van 2500 m² ontdek je het buitengewoon Luikse industrieel erfdeel van gisteren tot heden.

De zalen met permanente tentoonstellingen leveren je de geheimen van de metallurgie en de energieën. Met jouw gezin of met een groep zullen de talrijke collecties hun eigen geschiedenis vertellen met een gids of met het bezoekersboekje. Ontdek de bekende namen van de Luikse industrie: Zénobe Gramme of John Cockerill.

Kom en ontdek de oudste hoogoven van het land (1693), authentieke maka‘s, het oudste walswerk ter wereld, de machine van Marly of de zinken badkuip van Napoleon. En John Cockerill, vader van de staalproductie in de fabrieken van het Luikse bekken.

De energieën worden onder de loep genomen: hydraulische energie, gas, olie en elektriciteit. Niet te missen: een stoommachine uit 1840, de verbrandingsmotor, de dynamo van Zénobe Gramme en vele andere collecties.

Tijdelijke tentoonstellingen in het Huis van Metallurgie en Industrie laten collecties zien die gewoonlijk in de reserves opgeborgen zijn. Voor een beperkte tijd werpen die collecties een nieuwe verlichting op bepaalde thema’s in verband met de opdrachten van het museum.

Parking bij Médiacité Shopping Center.
  • Van het Guillemins station : bus 4. Van het stadscentrum : bus 26 of 31.
    Te voet: over de loopbrug La belle Liégeoise .
    Met de wagen: Palais des Congrès volgen, dan "Maison de la Métallurgie et de l'Industrie".
    Parking bij Médiacité Shopping Center.
Reserveer rechtstreeks