Aquarium-Muséum Universitaire van Luik

Reviews
4/5 (3848 Google reviews)
Zin om wat quality time door te brengen met het gezin? Kom naar het Aquarium-Muséum de Liège! Een dag vol ontdekkingen op een ideale plek om te leren en plezier te maken.

Het Aquarium-Muséum is :

Het Aquarium: dompel u onder in de biodiversiteit van aquatische ecosystemen aan de hand van 300 soorten die in hun natuurlijke omgeving leven, gereconstrueerd in een vijftigtal aquaria. Met behulp van informatiebladen en de virtuele encyclopedie Fishipedia kom je tijdens je bezoek meer te weten over de verschillende exemplaren.
Probeer onze twee Wobbegongs te vinden, het paar tapijthaaien dat zich camoufleert in het decor van hun aquarium!

‘Trésors’ of ‘schatten’ in een museum?
De TréZOOr-zaal: ontdek de geschiedenis van de instelling en zijn emblematische stukken: uitgestorven dieren, didactische wassen en glazen modellen. De glazen modellen van Blaschka, de enige collectie in haar soort in België, zijn een wonder om te zien en een bron van bewondering voor bezoekers.

Een gecombineerd aanbod voor maximale ontdekking. De deuren van de Wetenschap staan voor je open: je toegangsprijs geeft je toegang tot het Maison de la Science en de verschillende ruimtes: het Planetarium, de Galerijen voor Plantkunde en Evolutie.

Het Huis van de Wetenschap:
De bezoeker ontdekt de wetenschap die verborgen zit in zijn dagelijks leven! Hij kan zelf testen uitvoeren, rondwandelen tussen de collecties wetenschappelijke toestellen, experimenteren in de zandbak met toegevoegde realiteit Tijdens het bezoek introduceert een wetenschappelijke animator hem in de fascinerende wereld van de wetenschappen en laat hem verrassende en ludieke experimenten uitvoeren.

Het ‘Planetarium’, poort naar de immensiteit van het Universum
Het Planetarium, toegangspoort tot de onmetelijkheid van het heelal
Ga op avontuur in de oneindigheid van de kosmos! Ondergedompeld in het virtuele hemelgewelf kun je het heelal verkennen zonder je stoel te verlaten. Van de cyclus van de seizoenen tot de sterrenbeelden en niet te vergeten de verkenning van de ruimte, animaties en video's nodigen je uit voor een spectaculaire ontdekkingsreis van ons zonnestelsel.
Let op: deze activiteit is niet open op de 1e zondag van de maand. Controleer voor je bezoek de tijden van de sessies.

De Galerijen van de Botanica en de Evolutie
In de galerij van de Botanica komen verschillende thema's aan bod: de geschiedenis van de botanica, hoe planten werken, het herbarium, mens/plantrelaties... In de galerij van de Evolutie ontdekt u enkele van de belangrijkste evolutiestadia (uiterlijk van de eerste cellen, verdwijning van de dinosauriërs, enz.).
Let op: de galerijen zijn niet geopend op de 1e zondag van de maand.

Aquarium-Muséum & Maison de la Science: ontsnapping en experimenten gegarandeerd!
  • Bus TEC lijnen 4, 17, 38b - route bewegwijzerd.
Reserveer rechtstreeks

Plongez dans l'univers mystique de la forêt pluviale du Grand Ours à l'occasion de Great Bear Rainforest, une exposition photographique à l'Aquarium-Muséum Universitaire de Liège.

Expo photo nature à Liège

L'exposition Great Bear Rainforest vous transporte au cœur d'un écosystème fragile où la vie sauvage et les cultures ancestrales se rencontrent de manière spectaculaire.

Chaque photographie capturée par Ian McAllister, défenseur et photographe renommé, raconte une histoire de survie et de résilience.

En explorant cette galerie, vous découvrirez les défis écologiques urgents que cette région affronte : de l'impact dévastateur des élevages de saumon et du chalutage industriel en mer, à l'exploitation forestière qui menace des habitats cruciaux. 

Cette exposition vous invite également à agir. 

Un regard unique sur la nature et sa conservation.