Feodale Burcht van Moha

  • velo
  • Autoparking
  • Busparking
    1 plaatsen
  • Maestro
  • Honden toegelaten
Het kasteel van Moha staat op een rotsachtige uitloper aan de samenvloeiing van de Mehaigne en de Fosseroule. In de 11e eeuw werd het kasteel van Moha, de residentie van de graven van Dasbourg-Moha, omgevormd tot een formidabele vesting.

Later werd het eigendom van de prins-bisschoppen van Luik en werd het gebruikt als fortificatie om de stad Hoei te controleren en de kooplieden te blokkeren. Dit beleid was zeer onaangenaam voor de Hutois, die het kasteel belegerden en het in 1376 in bezit namen. De geschiedenis van het kasteel is niet goed bekend, en in de loop van de 18e eeuw raakte het geleidelijk in verval...

Momenteel staat de site op de lijst sinds 1980. De overblijfselen, die voor het grootste deel uit de 12e en 14e eeuw dateren, getuigen van het belang van het kasteel vóór zijn verwoesting. Naast het architectonisch erfgoed is de site van Moha ook zeer rijk aan fauna en flora.

Sinds 1992 organiseert de vereniging zonder winstoogmerk "Les Amis du Château féodal de Moha" evenementen (noveen, verhalenwandelingen...), thema-activiteiten en ludieke rondleidingen die het leven in het kasteel opluisteren en de bezoekers in staat stellen zich onder te dompelen in de sfeer van de Middeleeuwen.

Tijdens het seizoen biedt de vereniging gratis rondleidingen, gezinsactiviteiten, een ontsnappingsspel, door paarden getrokken koetsen en een bar met streekproducten.
  • E42, afrit 8 of 9, richting Wanze