Citadel van Namen

 • erkende toeristische attractie
 • Wallonië Kwaliteitsbestemming
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  5 plaatsen
 • Maestro
Ontdek een verbazend ondergronds leven. De rondleiding in de onderaardse gangen toont het grootste netwerk in een citadel van Europa! Duur: 1.30 u.

Neem het toeristisch treintje. Laat u meevoeren naar indrukwekkende panoramische uitzichten op de stad en de vallei van de Maas. Commentaar in het Frans, Nederlands en Engels. Duur: 20’.

Volg het lint van de geschiedenis in een moderne mise-en-scène. Het Bezoekerscentrum Terra Nova laat u 2000 jaar Europese militaire en stadsgeschiedenis ontdekken via de geschiedenis van de Citadel.

Geniet van deze 3 bezoeken voor slechts €18 per persoon!
Volledig bezoek van de Citadel met de "Citadel Pass": bezoek aan het ondergrondse gangenstelsel, de rit met het toeristisch treintje en vrije toegang tot het Bezoekerscentrum Terra Nova.
 • E411, afrit 14 (Bouge) ; richting Wépion-Dinant; rechtsaf na het Casino van Namen of met het kabelbaan.

Le Centre Terra Nova de la Citadelle de Namur présente l'exposition Ch'tits Canons, plus de 500 maquettes miniatures retraçant 2 000 ans d'artillerie.

À quoi s'attendre ?

 • Plus de 500 miniatures en plomb, bois, métal, plastique, à différentes échelles, évoquent une longue évolution, de la catapulte des Grecs au IVème siècle avant notre ère jusqu’aux canons et missiles employés aujourd’hui, en passant par le trébuchet, la bombarde, la carronade, la pièce de 4 de Gribeauval, le crapouillot, la Grosse Berta, le Brummbär, le Corporal, Atomic Annie, le Panzerhaubitze ou encore le Patriot.
 • Une exposition de 20 siècles de petits modèles d’artillerie issus de la collection privée de Philippe Bragard. Né en 1960, cet archéologue et historien de la fortification est également Président des Amis de la Citadelle de Namur. 

Un parcours historique original et accessible à tous, à découvrir à la Citadelle de Namur.

Kom naar dit gezellige, feestelijke, kleurrijke en multiculturele feest. Aan de citadel van Namen.

Over het evenement

Voorrang wordt gegeven aan geëngageerde kunstenaars die de burgers en hun dagelijkse beslommeringen weer centraal willen stellen in het debat. Een mentaliteitsverandering door deel te nemen aan een evenement dat een echt moment is van samenkomst, debat, expressie, maar ook een feest voor duizenden burgers!

 

Programma

 • Bijna 50 concerten gedurende 3 dagen
 • 2 podia: de Esplanade en het Théâtre de Verdure
 • Op een uitzonderlijke site op de top van de Waalse hoofdstad

Het dorp van de verenigingen

Het is in het dorp van de verenigingen, in contact met de actoren van het maatschappelijk middenveld die dingen laten gebeuren, dat we het echte kloppend hart van Solidarités vinden. Een dorp dat via talrijke evenementen het werk en de inzet van een vijftigtal verenigingen onder de aandacht brengt.

Urban village

Het jongerencentrum "Jeugd en Cultuur" en Solidarités zijn, in samenwerking met het collectief NBS, de uitdaging aangegaan om een nieuwe etalage te bieden aan de urban- en hiphopculturen door in het hart van het evenement een dorp te creëren dat volledig aan hen is gewijd.

De Kinderstad

De jongsten worden uitgenodigd in de Cité des Enfants

Een groot familie- en muziekevenement dat je niet mag missen!

 

De GrimpDay in Namen verzamelt reddingsteams van over heel de wereld (brandweer, civiele bescherming, leger, politie). Ze staan tegenover elkaar in workshops die zich richten op de specifieke kenmerken van het beroep van eerstehulpverlener in een risicovolle omgeving.

Het publiek, ervaren of onervaren klimmers, fotografen, leden van de reddingsdiensten... Wees er in groten getale bij om de show en de gebruikte technieken te bewonderen!

Kom je team uit Namen ondersteunen en test het goede humeur van de deelnemers! Iedereen is welkom en de toegang is gratis. 

Een buitengewoon evenement in Namen!

Gedurende 3 dagen opent de Citadel haar deuren voor tal van activiteiten rond het thema Halloween. 

Dit jaar wordt Halloween in de Citadel georganiseerd in de vorm van een theaterandeling met als thema "de kleine moorden van de citadel". Je wordt uitgenodigd om de beroemde commissaris Laportière en de journaliste Edith Orial te volgen in een zoektocht die spanning, humor en geschiedenis combineert.

Praktisch

 • Evenement gewijd aan gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar
 • Afspraak bij het Terra Nova Bezoekerscentrum
 • Vertrek van de wandeling om 11.00 - 13.00 - 15.00 - 17.00 - 19.00 - 21.00 uur
 • Duur: 1.30 uur
 • Online reserveren verplicht.

Een originele creatie die je meeneemt naar buiten maar ook naar de souterrains van de Citadel!

Deze Naamse wijnmakers geven hun passie aan jou door in een hartelijke en gezellige sfeer en tegen voordelige prijzen. Hangar aux affûts, Citadel van Namen - Terra Nova.

Deze ondernemers, allemaal afkomstig uit Namen, hebben hun bedrijven gevestigd op het grondgebied van Namen of aan de voet van de Pic St Loup.

Proeverij en ontmoetingen

Lokale producenten stellen hun producten voor:

 • Belle et chocolat (Namen)
 • De slakkenkwekerij van Warnant
 • Valléro (Sombreffe)
 • Bakkerij Lefranc (Bois-de-Villers)

CEFOR biedt ook workshops kaasmaken en ambachtelijke vleeswaren aan.

Mis de nieuwe editie van het Salon van Naamse wijnbouwers niet!

Reis door de tijd middenin de middeleeuwen aan de hand van uren spektakel. Neem deel aan de Médiévales van de Citadel van Namen.

Neem gedurende een weekend deel aan dit niet te missen zomerevenement in het unieke kader van de citadel van namen, in de Waalse hoofdstad. 

Vechten, jongleren, steekspelen en humor op het programma

Op het programma tijdens de feestelijkheden: adembenemende shows en een kamp dat het leven voorstelt in de middeleeuwen verspreid over meer dan 7 ha. Bijna 500 artiesten en reenactors, 40 openluchtshows, originele creaties, ruiterwedstrijden

Mis deze biënnale in Namen niet!