Fotografie Museum

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    3 plaatsen
  • Maestro
Reviews
4,5/5 (1147 Google reviews)
Sinds de uitbreiding van het neogotische karmelietenklooster, is het Museum van de Fotografie het meest omvangrijke en één van de belangrijkste fotografiemusea in Europa.

De permanente verzamelingen en de tijdelijke tentoonstellingen tonen het avontuur van de fotografie, vanaf de uitvinding tot de hedendaagse creativiteit. Ontdek de magie van de techniek, de verscheidenheid aan functies, de originaliteit van esthetica in het didactische gedeelte.

Er worden educatieve activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd. Het museum heeft bovendien een bibliotheek, een boetiek en het Museumcafé met uitzicht op een park.
  • GPS: place des Essarts. E42 (Bergen of Namen), R3, afrit 5 • A54 (Brussel), R9, afrit Villette, rechtdoor 3 km.
    • Met de trein: Charleroi-Sud, bus 70, 71, 170.
Reserveer rechtstreeks

In het Fotografiemuseum in Charleroi stelt Bertrand Meunier zijn fotocollectie over China tentoon, een werk van meer dan twintig jaar. Je kan de tentoonstelling dit najaar bezoeken in Henegouwen.

Fototentoonstelling in Charleroi

Voor de tentoonstelling Erased in het Fotografiemuseum verzamelde Bertrand Meunier zo'n tachtig analoge fotoafdrukken, video's, installaties, krantenknipsels en nog veel meer.

Meunier woonde twintig jaar lang in China en zag het land volledig veranderen. Hij legde alles vast: van de toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie in 2001 tot de demonstraties in Hongkong in 2019 en 2020. Tijdens de COVID-epidemie moest hij terugkeren naar zijn geboorteland.

Bertrand Meunier - winnaar van de Niépce-prijs in 2007 - is een beroemde en getalenteerde, Franse documentairefotograaf met een onconventionele stijl. 

Ontdek zijn grootse werk in Henegouwen.