Fotografie Museum

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    3 plaatsen
  • Maestro
Reviews
4,5/5 (1226 Google reviews)
De grootste - en een van de belangrijkste - fotografiemusea van Europa.

Ontdek meer dan duizend foto's in de permanente rondleiding of van de tijdelijke tentoonstellingen. Als er kinderen met je meegaan, mis dan niet het volledig heringerichte Ontdekkingsparcours voor een pauze in het Museumcafé.
  • GPS: place des Essarts. E42 (Bergen of Namen), R3, afrit 5 • A54 (Brussel), R9, afrit Villette, rechtdoor 3 km.
    • Met de trein: Charleroi-Sud, bus 70, 71, 170.
Reserveer rechtstreeks

Het Fotografiemuseum in Charleroi verwelkomt Thomas Chable voor de tentoonstelling Au-dessus des images, gewijd aan de reizen van de kunstenaar in Afrika, Mexico en Frankrijk. Een originele kijk op het hier en nu.

Fototentoonstelling in Charleroi

Wars van het louter documentaire, werpt Thomas Chable zijn kunstenaarsblik op Afrika, Mexico en Frankrijk, met een open geest, meestal zonder een precies doel voor ogen, waarbij de toevallige ontmoetingen die hij maakt op de voorgrond staan. Zijn werk onthult een land in kleine elementen.

Ontdek een hele wereld in de provincie Henegouwen.

Het Fotografiemuseum in Charleroi verwelkomt Peter Knapp voor een tentoonstelling gewijd aan de carrière van de Zwitserse fotograaf.

Fototentoonstelling als eerbetoon aan Peter Knapp

De tentoonstelling Mon temps, gebaseerd op een genereuze schenking van Peter Knapp, belicht de belangrijkste fasen in de carrière van Peter Knapp die zijn creatieve persoonlijkheid van 1965 tot 1980 vorm gaven. De tentoonstelling laat niet alleen de kunstenaar en fotograaf zien, maar ook de werkomgeving van Peter Knapp. Het is een eerbetoon aan het werk van de Zwitserse kunstenaar en brengt de sfeer van een tijdperk en de veranderingen in de maatschappij van die tijd tot leven.

Een unieke ontmoeting in het Fotografiemuseum.

Het Fotografiemuseum in Charleroi verwelkomt Elliot Ross voor de tentoonstelling Seeing animals, gewijd aan het bewustzijn van dieren.

Tentoonstelling dierenfotografie in Charleroi

Na de dood van zijn kat was Elliot Ross geïntrigeerd door de foto die zijn vrouw had opgehangen: wat dacht het dier op het moment dat de foto werd genomen? Keek het dier bewust naar de cameralens? Is het bewustzijn van een dier zo anders dan dat van een mens? Uit deze vragen ontstond de serie Animal, waarin de kunstenaar dieren over de hele wereld fotografeerde. Door zijn beelden te bewerken, verwijderde hij opzettelijk alle sporen van hun omgeving en leverde hij krachtige portretten zonder kunstgrepen.

Een originele reflectie over de dierenwereld, te ontdekken in de provincie Henegouwen.

Het Fotografiemuseum in Charleroi nodigt je uit om Le coeur à même la peau te ontdekken, een fototentoonstelling van Natalie Malisse en Camille Seilles gewijd aan geestelijke gezondheid en jeugdtrauma.

Portretfototentoonstelling in Charleroi

De tentoonstelling Le coeur à même la peau bekijkt geestelijke gezondheid door het intieme prisma van Lola en Lou. Van hechte relaties tot ontgoochelingen, deze 2 jongvolwassenen bewandelen paden geteisterd door herinneringen aan jeugdtrauma's.

Ontdek dit intieme verhaal in de provincie Henegouwen.

Het Fotografiemuseum in Charleroi nodigt je uit om Papagalo, What's The Time? te ontdekken, een kortfilm van Ingel Vaikla over de kindertijd in Joegoslavië.

Kortfilm in Charleroi

Papagalo, What's The Time? verkent de architectuur van het voormalige Joegoslavische paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel (1958) in zijn huidige functie als het Sint-Pauluscollege. De film, geregisseerd door Ingel Vaikla, volgt een groep kinderen die oude Joegoslavische spelletjes spelen in het gebouw. De camera beweegt van buiten naar binnen, langs de gangen van verdieping naar verdieping.

Een buitengewone verkenning in de provincie Henegouwen.