Famenne & Art Museum

Reviews
4,3/5 (129 Google reviews)
Een streek die zo schilderachtig is, verdient een presentatie en die vindt u in het museum!

Dompel u onder in het begin van de middeleeuwen via een opmerkelijke verzameling voorwerpen (juwelen, glaswerk, parels, wapens...), afkomstig van twee Merovingische begraafplaatsen en een Karolingische vuilnisbelt.

Expressieve vervormingen, sappige details, durf... Het is onmogelijk onverschillig te blijven voor de beelden van de Meester van Waha. De selectie met de meest bewonderenswaardige stukken van deze kunstenaar zet aan tot mediteren over de realisaties van een kunstenaar die op een bescheiden manier leven gaf aan blokken hout.

Nadat u de geschiedenis en de werken van de 'Site du Monument' hebt ontdekt, die pelgrims aantrok die op zoek waren naar mirakels, wordt u getroffen door de meest sombere periodes van de 17e eeuw. Laat u beroeren door de schoonheid van een versterkte stad en de verschrikking van lichamen die getroffen zijn door de pest.

De faam van de stad Marche zou nooit dergelijk hoogtepunt hebben bereikt zonder de kantwerksters die echte meesterwerkjes maakten. De meest gesofistikeerde realisaties van dit ambacht ziet u naast meubelen uit de 18e en 19e eeuw.
  • Vanuit Brussel, Namen, Aarlen : N4 richting centrum
    Vanuit Luik : E46/N63 richting centrum
    Station: Marche-en-Famenne

À Marche-en-Famenne, le Famenne & Art Museum accueille l'exposition La Belle Epoque par Florent Collin, photographe marchois. Des centaines de clichés immortalisant la vie locale à cette période prospère de l'histoire sont à découvrir en province de Luxembourg. 

Expo photo hommage à Florent Collin

Florent Collin (1871-1928) fait partie de ces photographes marchois inconnus. Il est pourtant l’auteur d’images parmi les plus exceptionnelles de Marche, de ses habitants et de ses environs à la Belle Epoque.

  • Portraits de détenus
  • Mises en scènes comiques
  • Vues de Bastogne, Dinant, Ciney…

Et dire que tout cela a failli ne jamais être révélé si près de 400 négatifs sur plaques de verre achetés en brocante n’avaient pas été soumis au FAM ! 

Un rendez-vous inédit avec l'oeuvre d'un artiste marchois.