Archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    5 plaatsen
  • Maestro
  • Honden toegelaten
Reviews
4,3/5 (568 Google reviews)
De Archéosite stelt u een reis voor van 5000 jaar in ons verleden.

Met een wandeling van twee uur in ons openluchtmuseum krijgt u een blik op het leven van de achtereenvolgende bevolkingen van onze streken. De verschillende reconstructies die volledig gemeubileerd zijn, werden opgetrokken op basis van de uitslagen van talrijke archeologische opgravingen.

De Prehistorie wordt geïllustreerd door woningen die u van het neolithicum tot de tweede ijzertijd brengen.In de omgeving van een Gallisch huis kunt u ook de Gallo-Romeinse periode ontdekken. Die wordt uitgebeeld door een tempel, een necropool, een villa en een schuit (boot met platte bodem).

De Ruimte Léonce Demarez, interpretatief centrum van antieke godsdiensten en geloof, stelt de ontdekking voor van de polytheïstische religies beoefend in het Noorden van Gallië tot aan de dageraad van het christendom.

Van half april tot half oktober op zondag en feestdagen komt er leven in het domein, dankzij de ambachtelijke animaties (beenbewerking, weven, pottenbakken, smeden van ijzer, bronsgieten, Gallische kookkunst...).

Het laatste weekend van augustus is gewijd aan experimentele archeologie (militaire demonstraties, gladiatorengevechten...).

Toegankelijk voor minder validen.

Shop: boeken, juwelen en reproducties van archeologische voorwerpen.

Speelplein en cafetaria.
  • Snelweg Mons-Tournai (E42), afrit Blaton, volg de wegwijzers
    Snelweg Bruxelles-Lille (A8), afrit Frasnes, volg de wegwijzers.

De archeologische site en het museum van Aubechies nodigen je uit voor de traditionele Vreugdevuren van Beltaine.

Dit toeristische feest viert de zonnewende. Veel ambachtslieden zullen aanwezig zijn en met veel plezier hun kunsten laten zien.

Dit gebeurt natuurlijk allemaal in een muzikale omlijsting. Gedurende twee dagen vinden verschillende traditionele muziekoptredens plaats, en ook voor het grote vuurwerk op zaterdagavond is er een optreden.

Demonstraties van ambachtelijke activiteiten, experimentele archeologie, diverse animatie en concerten in Aubechies.

Tijdens dit unieke evenement komen Belgische en buitenlandse archeologen samen om de laatste nieuwe onderzoeken in dit domein te delen.

Op het programma: buitengewone ontdekkingen

Het hele weekend organiseren groepen voor historische animatie spektakels, activiteiten en demonstraties rond experimentele archeologie: activiteiten rond de Galliërs, gladiatorengevechten, Romeinse militaire operaties...

Beleef een buitengewoon weekend in Aubechies!