Kasteel van Beloeil

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  20 plaatsen
 • Maestro
Het kasteel van Beloeil, dat eigendom is van de prinsen van Ligne, ligt al acht eeuwen midden in zijn slotgracht in het land van Henegouwen.

In de 16e eeuw ondernam Antoine de Ligne aanzienlijke werkzaamheden en begon het kasteel te omringen met weelderige tuinen. De residentie kreeg vervolgens een unieke stijl, waarin de overblijfselen van de middeleeuwse architectuur werden gecombineerd met klassieke vernieuwingen.

Vandaag blijft er niet veel meer over van de oorspronkelijke gebouwen, aangezien een verschrikkelijke brand het huis in 1900 verwoestte. Over een periode van zes jaar werd een groot restauratieproject uitgevoerd volgens hetzelfde oorspronkelijke plan, maar met een grotere regelmaat.

Wandelend door de zaal van Feld-Maréchal, de zalen van Epinoy en Amblise, de zalen van de ambassadeurs en de maarschalken, ontdekt u een rijke collectie meubilair en kunstvoorwerpen uit de 17de, 18de en 19de eeuw. U zult ook versteld staan van de zeer rijke bibliotheek, die niet minder dan 20.000 boekdelen bevat.

Ook een wandeling in het park mag je niet missen. Het park bestaat uit majestueuze Franse tuinen. Strengheid, harmonie en geometrie zijn de sleutelwoorden van deze buitenkant!
 • E42, afrit 27 of 28

Participez en famille à la chasse aux oeufs de Pâques dans le magnifique domaine du Château de Beloeil !

Un journée placée sour le signe de l'amusement, dédiée tant aux petits qu'aux grands.

De nombreuses animations

Il y en aura pour tous les goûts !

 • Chasse aux oeufs
 • Initiation aux jeux anciens 
 • Stands de confiseries
 • Spectacles déambulatoires
 • Visites guidées.

Réservation obligatoire pour la chasse aux oeufs et le spectacle.

Venez fêter Pâques en famille au Château de Beloeil !

Het kasteel van Beloeil biedt alle liefhebbers van schoonheid een onvergetelijk moment boordevol mooie sprookjes. 

De Prinsen de Ligne openen opnieuw de deuren voor 6000 door het Hollandse huis 'Berbée Amaryllis' gekweekte amaryllissen.

Een magische wereld

De stilisten gebruiken al hun verbeelding om deze mooie bloemen gedurende negen dagen te laten bloeien, zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven en dit prinselijk verblijf gevuld wordt met de discrete geuren en de prachtige kleuren van deze fantastische bloemen. De amaryllissen worden samengebracht in prachtige boeketten. Van de grote traphal tot de vertrekken van de veldmaarschalk, van het Salon van de Ambassadeurs tot de kamer van Epinoy, worden al je zintuigen beroerd door duizenden geuren en kleuren.

Ontdek alle informatie over toegangsprijzen op de website van het kasteel van Beloeil.