Kasteel van Beloeil

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    20 plaatsen
  • Maestro
Het kasteel van Beloeil, dat eigendom is van de prinsen van Ligne, ligt al acht eeuwen midden in zijn slotgracht in het land van Henegouwen.

In de 16e eeuw ondernam de Familie de Ligne aanzienlijke werkzaamheden en begon het kasteel te omringen met weelderige tuinen. De residentie kreeg vervolgens een unieke stijl, waarin de overblijfselen van de middeleeuwse architectuur werden gecombineerd met klassieke vernieuwingen.

Vandaag blijft er niet veel meer over van de oorspronkelijke gebouwen, aangezien een verschrikkelijke brand het huis in 1900 verwoestte. Over een periode van zes jaar werd een groot restauratieproject uitgevoerd volgens hetzelfde oorspronkelijke plan, maar met een grotere regelmaat.

Wandelend door de zaal van Feld-Maréchal, de zalen van Epinoy en Amblise, de zalen van de ambassadeurs en de maarschalken, ontdekt u een rijke collectie meubilair en kunstvoorwerpen uit de 17de, 18de en 19de eeuw. U zult ook versteld staan van de zeer rijke bibliotheek, die niet minder dan 20.000 boekdelen bevat.

Ook een wandeling in het park mag je niet missen. Het park bestaat uit majestueuze Franse tuinen. Strengheid, harmonie en geometrie zijn de sleutelwoorden van deze buitenkant!
  • E42, afrit 27 of 28

Het kasteel van Beloeil biedt alle liefhebbers van schoonheid een onvergetelijk moment boordevol mooie sprookjes. 

Kom naar het Kasteel van Beloeil om de komst van de lente in stijl te vieren. 

Voor de editie van 2024 wordt de Amarylliswedstrijd in een nieuw jasje gestoken: er wordt een Huweljksbeurs georganiseerd en er worden nieuwe zalen onthuld.

Een magische wereld

Dankzij de verbeeldingskracht van de decorateurs zullen meer dan 8.000 amaryllissen de prinselijke residentie negen dagen lang sieren en transformeren met een discrete en vluchtige geur van leven. De amaryllissen worden gebeeldhouwd tot prestigieuze boeketten. Duizend kleuren en geuren zullen je versteld doen staan van de grote trap tot de appartementen van de Veldmaarschalk, van de Ambassadeurszaal tot de slaapkamer van Epinoy,

Er wordt ook een bloemendecoratiewedstrijd georganiseerd.

Een onvergetelijk bloemenevenement in een majestueus kader!

Het kasteel van Beloeil neemt je mee op een reis door de eeuwen heen die al je 5 zintuigen zal prikkelen. Bereid je voor op een meeslepende ervaring in het hart van de sleutelmomenten in de geschiedenis van de familie de Ligne, België en Europa. 

Een uitzonderlijk bezoek aan het kasteel

Er staat je een meeslepende, multisensoriële audioreis te wachten dankzij:

  • fascinerende soundtracks die verschillende delen van de geschiedenis vertellen (bijvoorbeeld de memoires van prins Charles-Joseph de Ligne) en muziekfragmenten
  • uitgebreide verklarende panelen, prachtige voorwerpen van papier-maché gemaakt door de kunstenares Isabelle de Borchgrave
  • en aangename geuren. 

Dit project werd opgezet met de steun van Wallonië, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië.

Een niet te missen reis door de tijd in het kasteel van Beloeil!

Le Château de Beloeil accueille un nouveau spectacle féérique et familial autour de l'univers de Jules Verne, Le Tour du Monde en 80 Jours.