Betovering.be

 • Autoparking
 • Busparking
  0 plaatsen
 • Honden toegelaten
BELEEF SAMEN HET AVONTUUR!

Sortilège.be is een groot en fantastisch middeleeuws avonturenspel waarbij u voor 1 dag de held van het verhaal wordt!

Met de hulp van een speelkaart en een perkament volgt u paden vol valstrikken, met veel verrassingen, proeven die u moet afleggen en obstakels die u moet overwinnen om uw speurtocht tot een goed einde te brengen. U wordt nu eens geholpen, dan weer uitgedaagd door vrolijke, charismatische en excentrieke personages, die met verve uitgebeeld worden door een team talentvolle en energieke animatoren-acteurs.

Tijdens de speurtocht die u werd toevertrouwd, stellen wij alles in het werk om u los te trekken uit uw dagelijkse leven en u te verankeren in een nieuwe dimensie, het "hier en nu", in contact met de natuur en de levenden, voor een ontdekking van de anderen en uzelf.

Betovering.be, toegankelijk en aangepast aan iedereen, biedt een formule voor gezinnen, voor groepjes vrienden en voor alle soorten groepen die op zoek zijn naar een actieve, ludieke en verrijkende activiteit, in harmonie met de natuur.

/!\ Sortilège.be organiseert ongewone evenementen om HALLOWEEN op een andere manier te vieren, in een geest van solidariteit en gezelligheid. (van 24/10 tot 8/11/2020).
 • 420, Trassersweg - 1120 Neder-Over-Hembeek. Op 2 minuten van de Ring west, afrit 6 - Militair Hospitaal –Tegenover de Kinderboerderij "Nos Pilifs" • Bus 53 of Bus 47.
 • Prijs

  Normal: 12,50 €

COVID19 Om aan de overheidsmaatregelen te voldoen, zetten we een hele reeks dingen op om u veilig te verwelkomen, dus kom en geniet van onze nieuwe avonturen ! De bezoeken aan Betovering zijn voor jou en je eigen sociale bubbel. WAT ? Ontvang een nieuwe titel in 2020: verkrijg in het begin van het seizoen de adelbrief als die u als Boogschutter van het begijnbosdal aanstelt. Gewapend met perkament, gezond verstand en uw twee benen gaat u op weg om magische personages uit het begijnbosdal ontmoeten. Ontdek nieuwe wegen die u naar nieuwe plaatsen zullen leiden zoals de Put van de Libellen, het Hol van de Elfen of de Meanders van de Vallei, en ontdek nog meer titels in 2020 ! Worden nog verwacht tijdens het seizoen: de gelederen van de Ridder, Tovenaar, Heks. Wil je een beetje hoogte? Het is mogelijk om de boomklimoptie toe te voegen, waarna u wordt uitgenodigd om een tussenstop te maken in het Land van Vertigo, onder het toeziend oog van onze vrolijke houthakker. VOOR WIE ? Een leuke buitenactiviteit voor het hele gezin, voor klein en groot! Met familie, vrienden, voor een verjaardag of een schoolreisje...We verwelkomen u bij vele gelegenheden om fantastische momenten te delen. Alles is mogelijk bij Betovering!

Een vijftiental spelers uit de Brusselse toeristische sector hebben zich verenigd in een nieuw collectief. De bedoeling is om Brussel terug op de kaart zetten na de moeilijke Covid-19 periode en de sector opnieuw leven in te blazen. Een heleboel activiteiten, waarvan de meeste in openlucht, zullen zowel de Belg als expat meer dan tevreden stellen. Reizen in eigen land is geen straf, maar een opportuniteit! Wist u trouwens dat Brussel de groenste stad van Europa is? U leeft in Brussel of wenst de hoofdstad te ontdekken? Het samenbundelen van onze krachten biedt de mogelijkheid om originele openluchtactiviteiten aan te bieden die u gemakkelijk kan combineren om dag of weekend te vullen. De toeristische gidsen kunnen de bekende plaatsen in Brussel als Mini-Europa, Betovering, het Atomium of de Basiliek een extra dimensie geven. Deze kunnen ook allemaal bereikt worden m.b.v. de fietsverenigingen van het Brusselse collectief : he with us, Breathe with Brussels.. Het collectief voegt zich toe aan de huidige campagne van Visit Brussels. Wat denkt u van een bierdegustatie op het terras van de Nationale Basiliek of van een ontmoeting met een theatergroep in het midden van een bos na een aangename fietstocht? Er zijn reeds meerdere combinaties mogelijk, maar we hopen dat andere spelers uit het Brusselse zullen bijtreden om bijkomende activiteiten te kunnen aanbieden. Momenteel zijn we met 15, maar morgen misschien met 30? Samen staan we sterker! Wilt u er meer over weten?

 • Uurrooster

  16/07/2020 - 08/11/2020: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: gesloten

Geniet van een mooie dag en kom en wek je nieuwsgierigheid door het architectonische en natuurlijke erfgoed van Brussel te ontdekken. Pro Velo biedt je een rit aangepast aan het hele gezin rond een bepaald thema om Brussel vanuit een leuke invalshoek te zien. Op het menu pedaal je naar een magische wereld, genesteld in het hart van het Begijnenbosdal. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand, begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn. Vertrek : Londresstraat 15, 1050 Brussel Prijzen : Activiteit op aanvraag voor groep Meer info : toerisme@provelo.org / 02517 17 64 Mogelijkheid om fietsen te huren tegen een gereduceerde prijs of om met uw eigen fiets te komen

Geniet van een boottochtje op het kanaal en stap af bij de halte de Cruise Terminal. Je fietst een kwartiertje tot de Betovering, waar je midden in het hart van het Begijnenbosdal een magische wereld ontdekt. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten je op voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en je gezond verstand begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held bent. Prijzen : € 17 pp voor een Waterbus ticket* (H/T) + Betovering € 22 pp voor een Waterbus ticket* (H/T) + Betovering + boomklimoptie € 14 pp voor een Waterbus ticket* (H) + Betovering € 19 pp voor een Waterbus ticket* (H) + Betovering + boomklimoptie *De fiets kan gratis mee aan boord. Het traject Cruise Terminal - Betovering kan ook met bus 57 afgelegd worden (MIVB).

Mini-Europe bevindt zich op minder dan een halfuur te voet (en een kwartier met de fiets) van Betovering! Voorzie een dagje om de wonderen van Europa te ontdekken zoals u ze nooit eerder zag! Fiets of kuier daarna tot de feeërieke wereld in het bos van de Val des Béguines. Ridders, heksen, magiërs en edellieden wachten u op voor een uitzonderlijke namiddag. Spring in het avontuur in openlucht waarin u de held kan zijn! Tarieven: Presenteer uw Betovering ticket om te genieten van een korting van €2,00 op de toegang van Mini-Europe. Presenteer uw Mini-Europe ticket om te genieten van een korting van €2,00 op de toegang van Betovering.

Het Atomium is minder dan een uur lopen en een kwartier fietsen vanaf Sortilège! Als u door het Ossegemse park rijdt, plan dan een dag in waarop u het vlaggenschipgebouw van de Wereldtentoonstelling van 1958 kunt ontdekken en vervolgens kunt trappen of wandelen naar een sprookjesachtige wereld in het hart van de bossen van de Val des Béguines. Kostbare ridders, heksen, magiërs en adellijke dames wachten op u voor een middagje uit. Gewapend met je perkament en je gezond verstand, begin je aan dit prachtige avontuur in de buitenlucht, waar je de held zult zijn. Prijzen : Laat uw Betovering-ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot het Atomium. Laat je Atomium ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Betovering.

Ontdek een magische wereld in het hart van Begijnenbosdal. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn! Prijzen : Dankzij deze samenwerking profiteert u van een korting van € 1 / persoon voor uw toegang tot Sortilège wanneer u heeft geboekt bij Bed & Brussels. Reservatie : - Voor Bed & Brussels : info@bnb.brussels - Voor Betovering : info@sortilege.be

 • Prijs

  Normal: 12,50 €

Opnieuw is de Begijnenbosdal, het Koninkrijk van de Betovering, in groot gevaar. De vreselijke rode heks, de zwervende en boze heks heeft ons koninkrijk krachtig betoverd. Als we niets doen, zullen we gedoemd zijn tot een extreem harde en eindeloze winter. Zou de lente dan niet terugkeren? Het gezang van de vogels en de zoete geur van de madeliefjes zouden dan slechts oude herinneringen zijn die we onze kinderen bij de open haard zouden vertellen, gebundeld in onze deken. Maar als het je lukt om de ingrediënten en de magische formule te combineren om het toverspreukdrankje te verzinnen, worden het koninkrijk en al zijn inwoners gered van het slechte plan van de boze heks. Ben jij dapper genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Boek je uitje nu! Praktische informatie : - Reservering is verplicht - Duur van de activiteit : +- 3u30 (4u30 met boomklim optie) - Minimaal 1 volwassene per groep van 10 kinderen - Minimale grootte vereist 1m50 armen omhoog - Vanaf 4 jaar oud