Atomium

 • Autoparking
 • Busparking
  40 plaatsen
 • Maestro
 • 7 Heysel / Heizel
 • 6 Heysel / Heizel
HET SYMBOOL VAN BELGIË EN BRUSSEL.

Het Atomium werd ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958 en houdt het midden tussen beeldhouwkunst en architectuur.

Het was het belangrijkste paviljoen en tevens zinnebeeld van Expo 58.

De constructie stelt een elementair ijzerkristal voor dat 165 miljard keer werd vergroot, en is met haar unieke silhouet in de loop der jaren uitgegroeid tot het symbool van Brussel en België.

Het Atomium vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit en verrast zijn bezoekers met tentoonstellingen en grote evenementen, waardoor het jaar na jaar zijn plaats in het kransje van bezienswaardigheden in de hoofdstad van Europa behoudt.

DE MAGIE VAN DE ARCHITECTUUR, DE GENEUGTEN VAN DE CULTUUR.
 • een surrealistische wandeling door buizen en bollen
 • het mooiste panorama (360°) van Brussel en zijn omgeving (92 m)
 • een panoramisch restaurant met een 100% Belgisch menu (95 m)
 • een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het gebouw
 • een tijdelijke tentoonstelling op 2 niveaus
 • een winkel boordevol originele geschenken.
 • • Ring afrit 8 
  • Metro: Heizel lijn 6 (tegenover Mini-Europe)
  • Metro: Heizel lijn 7 (tegenover Mini-Europe)
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7 Heysel / Heizel
 • Uurrooster

  24/03/2022 - 29/05/2023: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 18:00

De Facebookgroep met 3 miljoen leden View from my window werd in maart 2020 opgestart door Barbara Duriau en verzamelt de uitzichten en getuigenissen, zowel intiem als collectief, van mensen in lockdown over de hele wereld. Het Atomium brengt vanaf 24 maart de tijdelijke tentoonstelling View from my window een selectie samen van meer dan 400 foto's uit de honderdduizenden beelden van deze Belgische success story met wereldwijde uitstraling. Van New York tot Moskou over Brussel, Sao Paulo of Darjeeling... Elke dag nemen de leden van deze wereldwijde 2.0 community een foto en delen ze hun zicht. De tentoonstelling "View from my window" vertaalt een menselijke ervaring en biedt een gevoelige en poëtische duik in de intimiteit van allen die deze zo bijzondere gebeurtenis hebben meegemaakt. De tentoonstelling die bestaat uit audiovisuele installaties, afdrukken, webcams en timelapses geeft een speelse toets aan het bezoek. Sober of adembenemend, elke foto wordt vergezeld van een eenvoudige legende of een krachtig levensverhaal. Met deze tentoonstelling is het Atomium verheugd haar ruimtes en haar uitzonderlijke uitzicht op de Belgische hoofdstad, de bakermat van Europa, ter beschikking te stellen aan een tentoonstelling gebaseerd op een menselijke ervaring en ontworpen als een krachtige uitnodiging om te delen en te reizen. Wanneer een deur zich sluit, gaan veel ramen open!

 • Prijs

  Normal: 30,00 €

De concertreeks Atomium Jazz gaat verder met de groep 'L'Âme des Poètes', samengesteld uit drie topjazzmuzikanten: Jean-Louis Rassinfosse (Octave d'honneur 2019) en zijn verwoestende humor op contrabas, Pierre Vaiana op sopraansaxofoon (Django d’Or 2009) en Fabien Degryse (genomineerd voor een octaaf in de categorie jazz) op akoestische gitaar. Sinds 1992 verkent dit uitzonderlijke trio het repertoire van de grote Franse chanson-standaards om instrumentale versies vol emotie, creativiteit en humor af te leveren. Tijdens een concert wordt vanaf het eerste nummer het contact gelegd, het publiek en de musici beginnen aan een muzikale reis die op onnavolgbare wijze humor en emoties combineert in een unieke medeplichtigheid tussen het publiek en de artiesten. Jean-Louis Rassinfosse, een groot liefhebber van woordspelingen, komt tussen de muziekstukken door om ze aan ons voor te stellen. Het ritme versnelt naarmate de voorstellingen vorderen, tot het een hallucinant tempo bereikt, dat alles verwoest en het verblufte publiek doet instorten van het lachen. Dus, tussen gelach en diepe ontroering, tussen herinneringen aan de liederen en de ontdekking van de behandeling die het trio erop toepast, verlaat het publiek dit concert verrukt, betoverd, gelukkig. Sluit het concert af met een drankje, er zal een bar beschikbaar zijn in de concertzaal!

 • Prijs

  Normal: 30,00 €

Deze derde editie zal worden uitgevoerd door de groep "Defoort & Da Costa Quartet". Bart Defoort en Victor Da Costa spelen heel regelmatig samen sedert minstens 20 Jaar. Met hun Quartet brengen zij een mix van persoonlijke arrangementen van “pareltjes” uit het rijke jazzrepertoire met eigen composities. De sfeer van het gouden tijdperk van de “Bop” en de “modale” jazz uit de jaren ’50-’60 is nooit ver weg, zonder daarbij te vervallen in een vorm van nostalgie. Samen met Victor Foulon en Armando Luongo, één van de beste ritmesecties van de nieuwe generatie jazzmuzikanten, vormen ze sedert 2018 een hecht Quartet, met een heel eigen warme, swingende en opwindende sound. De muzikale interactie en communicatie tussen deze 4 topmuzikanten verloopt op een heel creatieve en natuurlijke manier…. Een groot plezier om naar te luisteren en te beleven.