Abdij van Villers

De Abdij van Villers-la-Ville is een historische en toeristische topbezienswaardigheid in België.Dit religieuze erfgoed ligt in Waals-Brabant, op nauwelijks 30 km van Brussel.

Deze tijdloze site is een van de meest volledige van Europa, een echo van 900 jaar geschiedenis en kennis op alle domeinen: architectuur, dagelijks leven, waterbeheersing,...

Ontdek het bezoekerscentrum, de winkel, de producten van de Abdij en het bezoekersparcours! Bezoek met een interactieve tablet en wandeling in de 5 verschillende tuinen voor een moment van ontspanning en plezier.

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit (parking en toilet zijn voorzien).

Restaurants in de nabijheid.
 • E411 (Brussel-Namur) afrit 9 Corroy-le-Grand, N25 afrit Villers-la-Ville.
  Met de TEC-bus 51, zet je af op de parking van de abdij (Villers-la-Ville/Louvain-la-Neuve).
Reserveer rechtstreeks

Kom deze zomer naar het promenadeconcert  in Villers-la-Ville en ontmoet internationaal gerenommeerde zanggroepen.

Promenadeconcert

De vocale ensembles herhalen de hele avond lang concerten op de meest opmerkelijke locaties van de Abdij van Villers-la-Ville.De timing van deze concerten stelt bezoekers in staat om op hun eigen ritme het hele programma te ontdekken in het 7 hectare groot park, dat overal schittert in een sprookjesachtige sfeerverlichting.Op het einde van de avond verzamelen alle artiesten op het grote podium voor een onvergetelijk finale met een grandioos vuurwerk.

'Ombres et Lumières du Moyen Age' (Schaduwen en Licht uit de middeleeuwen) is een middeleeuws festival in het prachtige kader van de ruïnes van de Abdij van Villers-la-Ville.

Kom de nacht bedwingen met je gezin in een speelse sfeer, op de schattenjacht van de Abdij van Villers in Waals-Brabant.

Verrassingen, verwondering en amusement zijn de sleutelwoorden van dit avontuur.

Thema

Elke nieuwe aflevering speelt zich af in een bepaald tijdperk dat de toon zet voor de hele speurtocht!

Verloop

 • Jullie ontvangen een perkament met aanwijzingen die jullie naar een vijftiental locaties brengen.
 • Daar wachten je raadsels en/of denkbeeldige personages... Elke locatie is goed voor een stuk van de puzzel. 
 • zodra jullie alle puzzelstukken verzameld hebben, kunnen jullie de geheime code ontcijferen en de schat ontdekken!

Praktisch

 • Breng zeker jullie zaklampen mee.
 • Warme kleren en goed schoeisel
 • Honden niet toegelaten
 • Bar en snacks

Vind jij de verborgen schat in de Abdij?

De Abdij van Villers-la-Ville nodigt je uit om je te herbronnen binnen haar eeuwenoude muren tijdens het evenement "Parenthèse Bien-être".

Neem een pauze op een plaats die zich perfect leent voor herbronning en ontdek nieuwe technieken, producten en diensten om je welzijn te verbeteren. 

Programma

 • workshpos
 • conferentie
 • exposanten
 • smaak- en kruidenmarkt
 • Kinderdorp

Dankzij het advies van professionals leer je hoe je zich weer kunt verbinden met lichaam en geest om een fysiek, psychisch en/of psycho-emotioneel evenwicht te (her)vinden. 

Een evenement om het dagelijkse leven te verbeteren en meer Zen in het leven te zijn.

De abdij van Villers-la-Ville verwelkomt oldtimers, auto's, tractoren, motorfietsen en rijtuigen. Dat is de charme van Rétro-mobile.

Rétro-Mobile neemt je mee op ontdekking naar de transportmiddelen die in de loop der tijden door de mens gebruikt werden. 

Bijeenkomst van oude voertuigen

De abdij verwelkomt in haar historische omgeving oude auto's, genoeg om liefhebbers van oldtimers te plezieren!

Het programma van 2021 volgt later.

Bereid je voor op een reis door de tijd op een symbolische locatie in Waals-Brabant.

Het festival Carrément Bières in de Abdij van Villers-la-Ville wordt gedurende een weekend de hoofdstad van het artisanale bier en de microbrouwerijen.

Een gelegenheid om de cisterciënzercultuur te doen herleven in deze abdij. Het iseen zeer symbolische plek voor de Beerlovers, de bierliefhebbers!

Op het programma

 • Artisanale brouwerijen
 • Een honderdtal bieren om te proeven
 • Animatie

Een must voor amateur- of ervaren zythologen!

Geniet van een rijkelijk houthakkersontbijt! Kom naar het Groots poutinefeest in Villers-la-Ville waar je nog andere activiteiten wachten.

Sinds 2010 organiseert de toeristische dienst van Villers-la-Ville elk jaar een themadag en dit jaar is dat thema "Quebec". Villers-la-Ville laat je op die dag proeven van het typische houthakkersontbijt en de welbekende poutine.

Laat je door dit feestelijke ontbijt onderdompelen in de sfeer van Quebec! Je zal niet alleen de kans krijgen om de lokale smaken, zoals onder andere die van de esdoornsiroop, te proeven, maar je zal ook van de gelegenheid gebruik kunnen maken om informatie en documentatie te verkrijgen om er zelf naartoe te gaan!

Er zullen veel partners aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden en om allerlei informatie mee te geven. Ook liedjes, muziek en andere activiteiten zullen niet ontbreken op deze prachtige dag.

In Wallonië is het toeristische thema van 2017 "Smullen in Wallonië". Vanuit het oogpunt van dat thema nodigen we als eregasten Waalse producenten uit die hun producten exporteren naar Quebec.

Poutine?

Poutine is een typisch gerecht van Quebec dat bestaat uit frietjes en kaas (verse cheddar) en gewoonlijk overgoten wordt met een bruine saus.

De oorsprong van het gerecht is niet echt gekend en er bestaan veel varianten van: je kan verschillende sauzen en kazen gebruiken, andere ingredienten toevoegen,etc.

Zo halen we een beetje Quebec naar België!

Praktisch

 • € 5 per persoon voor het ontbijt of de poutine.
 • Inschrijven is noodzakelijk!
 • Ontbijt vanaf 9.00 uur e