Reviews
4,5/5 (1409 Google reviews)
Reserveren
Ontdek vanaf april 2024 dit gloednieuwe museumcomplex in het hart van Bergen, dat ontstaan is na de renovatie van het huis Jean Lescarts en de stenentuin: het CAP (Culture, Arts, Patrimoine).

Het bestaat uit drie onderdelen: de tuin die de stenenverzameling koppelt aan gezelligheid, het huis gewijd aan de geschiedenis van Bergen met de verzamelingen van de stad en het Museum voor Schone kunsten (voorheen BAM) dat verdergaat met het aanbieden van uitzonderlijke tentoonstellingen.

Het CAP zal bezoekers een unieke ontdekking aanbieden van cultuur, kunst en erfgoed.
  • Met de auto: parking stadscentrum. Met de trein: kort traject te voet vanaf het station.

Het Museum voor Schone Kunsten van Bergen (voorheen BAM) wijdt een gloednieuwe tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. De tentoonstelling toont zo'n 200 van de beroemdste sculpturen van de kunstenaar, waarvan sommige monumentaal zijn, die dit voorjaar ontdekt kunnen worden.

Auguste Rodin en de renaissance

De tentoonstelling werpt een nieuwe blik op de artistieke carrière van de kunstenaar, met België als hoogtepunt.

De tentoonstelling toont bijna 200 van zijn beroemdste beeldhouwwerken, waarvan sommige monumentaal zijn, tekeningen, gravures en schilderijen uit het Musée Rodin in Parijs, internationale instellingen en privécollecties.

Dankzij talrijke ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) onthult de tentoonstelling de interesse van de beeldhouwer in artistieke vernieuwingen van de renaissance waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed.

Ontdek deze nieuwe kijk op het werk van Auguste Rodin in Bergen!