Wellington Museum

Het Wellington Museum: betreed de geschiedenis!

Dit oud gebouw uit 1705, gelegen aan de rand van het Zoniënwoud, werd gekozen om verschillende staven te herbergen. Het is hier dat de Hertog van Wellington zijn hoofdkwartier vestigde op 17 juni 1815, de dag voor de confrontatie met Napoleon. Hij stelde er zijn overwinningscommuniqué op en gaf zodoende de naam "Waterloo" aan deze beroemde veldslag.

Met behulp van gravures, wapens en documenten belicht het Wellington Museum de politieke context van Europa in 1815.
  • RO uitrit 27. Met de bus: W of 365a (Waterloo Eglise). Met de trein: Lijn Brussel-Nijvel
Reserveer rechtstreeks

In Waterloo neemt het Wellington Museum je mee naar Egypte. Ontdek via de dromen van Napoleon Bonaparte de invloed die het land van de farao's eeuwenlang heeft uitgeoefend.

Tijdelijke tentoonstelling in het Wellington Museum

Dompel je onder in het oude Egypte met deze tijdelijke tentoonstelling vol voorwerpen uit de oudheid, overblijfselen van de Egyptische expeditie, adembenemende landschappen en andere mysteries die je kunt ontdekken in het Wellington Museum in Waterloo.

Een grote verscheidenheid aan voorwerpen

  • Een collectie Egyptische votiefbronzen uit tempels
  • Een selectie wapens
  • Oesjabti's
  • Originele beeldjes.

Een unieke meeslepende ervaring

De scenografie laat je even naar het hart van Egypte reizen. Dankzij de meeslepende decors laat de tentoonstelling je deelnemen aan een authentieke en onvergetelijke ervaring midden in de woestijn.

Een tentoonstelling toegankelijk voor kinderen

Om de tentoonstelling toegankelijk te maken voor kinderen zijn er een educatief boekje en workshops beschikbaar voor Egyptologen in de dop.

Een ongekende onderdompeling in de wereld van de farao's.