Fondation Folon

 • erkende toeristische attractie
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  4 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,6/5 (1182 Google reviews)
Ten zuiden van Brussel, in het prachtige park Solvay, herbergt de Boerderij van het Kasteel van La Hulpe de Stichting Folon. Het museum, uitgedacht en gerealiseerd door de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon (1934-2005), toont meer dan 40 jaar creatie in een originele en levendige scenografie.

Folon opent voor u het boek van zijn leven. Wanneer u het openslaat, ontdekt u de 101 facetten van zijn kunst en zijn universum, via de 500 tentoongestelde werken: aquarellen, zeeffdrukken, gravures, affiches, glas-in-loodramen, beelden... Muziek, films en optische effecten verlevendigen het interactieve parcours. Men dringt binnen in een immens boek, in het hoofd van de blauwe man, men loopt verloren in het spel van de spiegels, men ontdekt affiches tot in het oneindige en het geheim van het atelier van de kunstenaar, om het parcours te eindigen onder een myriade van sterren.

Flaneer na uw bezoek in de 220 hectare groen van het Solvay-domein, met zijn gevarieerde landschappen en vijvers, bevolkt door een opmerkelijke flora en fauna.

De Fondation Folon ontvangt u ook voor de organisatie van uw conferenties, seminaries, recepties en andere vergaderingen, in een ruimte met een authentieke charme, gelegen op de eerste bovenverdieping van de boerderij. U kunt er speciale avondevenementen inrichten en het museum bezoeken met ervaren gidsen in de taal van uw keuze.
 • BELANGRIJK !
  Niet alle GPS-toestellen herkennen het adres van de Stichting . Geef daarom « Drève de la Ramée 1 » in plaats van 6A.
  RAADPLEEG VOOR DE BEREIKBAARHEID ONZE WEBSITE WWW. FONDATIONFOLON.BE OF BEL 02 653 34 56. Met de AUTO: ring O (Brussel), afrit Groenendaalbrug, neem de Terhulpsesteenweg richting Terhulpen - of via E411 afrit nr. 3 richting Terhulpen - Parkeerplaats : Gaillemarde. Per SPOOR: station Genval, bus TEC lijn 366 richting Flagey. Met de BUS (als u van Brussel komt): lijn 366, vertrekpunt aan het Flageyplein, halte Etangs Solvay.
Reserveer rechtstreeks

De Stichting Folon nodigt je uit in Terhulpen om een nieuwe editie te ontdekken van hun feestelijke dag met als thema lucht.

Elk jaar op Hemelvaart verwelkomt de Hoeve van het Kasteel van Terhulpen het evenement Prenez l'Air.