Fondation Folon

 • erkende toeristische attractie
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  4 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,7/5 (1410 Google reviews)
Een museum in volle natuur

In oktober 2000 richtte Jean-Michel Folon (1934-2005) een museum op in de Hoeve van het Kasteel van Terhulpen, temidden van het Regionaal domein Solvay op 20 minuten van Brussel. Dit door het Zoniënwoud omzoomde groene schrijn van 227 hectaren telt talrijke rustige wandelpaden en vijvers en herbergt een opmerkelijke fauna en flora.

Het door de Belgische kunstenaar uitgedachte parcours loopt door een originele en interactieve scenografie bestaande uit installaties, lichtspel, muziek en optische effecten. De vijftien tentoonstellingszalen tonen zijn emblematische beelden/figuren temidden van inkttekeningen, aquarellen, schilderijen, gravures, affiches, objecten, sculpturen, Aan de hand van om en bij de 350 werken ontdekt de bezoeker de rijkdom van het werk van deze multidisciplinaire kunstenaar die, dankzij het universele karakter van zijn boodschap, al snel internationale erkenning kreeg.

Als Stichting van Openbaar Nut zet de Fondation Folon, door middel van talrijke activiteiten, de verdediging van de waarden en de strijd van de kunstenaar voor de mensenrechten en de natuurbescherming voort.

Alle activiteiten op: www.fondationfolon.be
 • BELANGRIJK !
  Niet alle GPS-toestellen herkennen het adres van de Stichting . Geef daarom « Drève de la Ramée 1 » in plaats van 6A.
  RAADPLEEG VOOR DE BEREIKBAARHEID ONZE WEBSITE WWW. FONDATIONFOLON.BE OF BEL 02 653 34 56. Met de AUTO: ring O (Brussel), afrit Groenendaalbrug, neem de Terhulpsesteenweg richting Terhulpen - of via E411 afrit nr. 3 richting Terhulpen - Parkeerplaats : Gaillemarde. Per SPOOR: station Genval, bus TEC lijn 366 richting Flagey. Met de BUS (als u van Brussel komt): lijn 366, vertrekpunt aan het Flageyplein, halte Etangs Solvay.
Reserveer rechtstreeks

De Stichting Folon nodigt je uit in Terhulpen om een nieuwe editie te ontdekken van hun feestelijke dag met als thema lucht.

Elk jaar op Hemelvaart verwelkomt de Hoeve van het Kasteel van Terhulpen het evenement Prenez l'Air.