Fondation Folon

 • erkende toeristische attractie
 • Wallonië Kwaliteitsbestemming
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  4 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,6/5 (942 Google reviews)
20 minuten ten zuiden van Brussel, in het mooie Solvaypark, herbergt de boerderij van het kasteel van Terhulpen de Fondation Folon. Ze is uitgedacht en opgericht door Jean-Michel Folon (1934-2005) en toont meer dan 40 jaar creatie in een originele en levendige scenografie, ontworpen door de Belgische kunstenaar.

Hij opent voor u het boek van zijn leven. Wanneer u het openslaat, ontdekt u de 101 facetten van zijn kunst en zijn universum, via de 500 tentoongestelde werken: aquarellen, zeeffdrukken, gravures, affiches, glas-in-loodramen, beelden... Muziek, films en optische effecten verlevendigen het interactieve parcours. Men dringt binnen in een immens boek, in het hoofd van de blauwe man, men loopt verloren in het spel van de spiegels, men ontdekt affiches tot in het oneindige en het geheim van het atelier van de kunstenaar, om het parcours te eindigen onder een myriade van sterren.

Flaneer na uw bezoek in de 220 hectare groen van het Solvay-domein, met zijn gevarieerde landschappen en vijvers, bevolkt door een opmerkelijke flora en fauna.

De Fondation Folon ontvangt u ook voor de organisatie van uw conferenties, seminaries, recepties en andere vergaderingen, in een ruimte met een authentieke charme, gelegen op de eerste bovenverdieping van de boerderij. U kunt er speciale avondevenementen inrichten en het museum bezoeken met ervaren gidsen in de taal van uw keuze.
 • BELANGRIJK !
  Niet alle GPS-toestellen herkennen het adres van de Stichting . Geef daarom « Drève de la Ramée 1 » in plaats van 6 A.
  RAADPLEEG VOOR DE BEREIKBAARHEID ONZE WEBSITE WWW. FONDATIONFOLON.BE OF BEL 02 653 34 56. Met de AUTO: ring O (Brussel), afrit Groenendaalbrug, neem de Terhulpsesteenweg richting Terhulpen - of via E411 afrit nr. 3 richting Terhulpen - Parkeerplaats : Gaillemarde. Per SPOOR: station Genval, bus TEC lijn 366 richting Flagey. Met de BUS (als u van Brussel komt): lijn 366, vertrekpunt aan het Flageyplein, halte Etangs Solvay.
Reserveer rechtstreeks

Jean-Michel Folon heeft zich gevestigd als een van de grootste affichekunstenaars van de 20e eeuw. In het kader van het 20-jarig bestaan van de Stichting wordt een tentoonstelling georganiseerd gewijd aan zijn affiches.

Een van de grootste affichekunstenaars van de 20e eeuw

Van 1961 tot 2005 heeft Jean-Michel Folon meer dan 500 posters geproduceerd!

In tegenstelling tot de producties van zijn tijd speelt hij met een radicale zuinigheid van middelen, gebaseerd op de elementaire expressie van de lijn en de emotionele lading van de kleur.

Hij mengt enkele fundamentele symbolen - pijlen, tekens, maskers, ogen, handen, vogels - in projecten die vaak doorspekt zijn met humor en poëzie.

Een geëngageerd kunstenaar

Terwijl hij heeft samengewerkt met de particuliere sector, heeft hij vooral gewerkt met verenigingen als Amnesty International of Greenpeace. Hij verdedigde ecologische en humanitaire doelen die hem dierbaar waren.

Wat kan je zien op de tentoonstelling?

 • Een selectie van de mooiste en zeldzaamste posters van de kunstenaar
 • Unieke schetsen en aquarellen die je meer zullen vertellen over zijn creatieve proces

Praktisch

Reserveren verplicht, online of per telefoon

Of het nu gaat om harde aanklachten, morele idealen of aankondigingen van culturele evenementen, ontdek de posters met de krachtige boodschappen van Jean-Michel Folon!

De Stichting Folon nodigt je uit in Terhulpen om een nieuwe editie te ontdekken van hun feestelijke dag met als thema lucht.

Elk jaar op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart verwelkomt de Hoeve van het Kasteel van Terhulpen het evenement Prenez l'Air.