Design Museum Brussels

Reviews
3,7/5 (3710 Google reviews)
Reserveren
Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis. Sinds 2015 omvat de collectie van het museum, the Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu. Naast deze collectie opende het museum belgisch design belge, een permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

Verrijkt door een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussel ook andere gebieden van designcreatie en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven.

Door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen.
 • Het Design Museum Brussels bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel :
  - Op 5 minuten wandelen van het metro- en tramstation Heizel/Heysel (lijn 6 en 7) en recht tegenover Paleis 5 van de Heizel, op 100 m van het Atomium.
  - Metro: lijn 6 - station Heizel / Heysel
  - Tram : lijn 7 - station Heizel / Heysel
  - Bus : lijn 14 en 83 - station Heizel / Heysel
  - Toeristische bussen: halte van de rode bussen (City Sightseeing Brussels) op 100 m aan de voet van het Atomium
  - Villo: station 281 op 30 m (Eeuwfeestlaan).
  - Parkeerplaats met 500 betaalde parkeerplaatsen op 50 m van de ingang (Parking Trade Mart - Atomiumlaan)
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7 Heysel / Heizel

Het Design Museum Brussel is een plek gewijd aan design en zijn geschiedenis. Kom en ontdek alle mogelijkheden van designcreatie, in al haar facetten, van de 20e eeuw tot vandaag. En kom er met de trein, dat is pas klasse!

------------------------

Geniet van deze elegante treinreis tegen een geweldige prijs: koop je tickets voor het Design Museum Brussel en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 

Koop je e-ticket op https://designmuseum.brussels/ en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.

Let op de Discovery Ticket code op je Design Museum Brussels e-ticket: het is een code van 16 tekens.

Bestel je Discovery Ticket hier.

Print je Discovery Ticket of toon de PDF op je smartphone scherm wanneer je incheckt in de trein.

Geniet van je reis naar Design Museum Brussel!

Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
 • Uurrooster

  15/09/2023 - 14/01/2024: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 10,00 € - Seniors: 8,00 € - Etudiants: 8,00 € - < 12 ans: 0,00 € - Article 27: 1,25 €

Na zijn korte maar bloeiende leven bleef de art nouveau een sterke esthetische referentie in de geschiedenis van design gedurende de hele 20e eeuw. Resonanties stelt een reeks dialogen voor tussen objecten van the Plastic Design Collection en art nouveau-stukken van een Brusselse privécollectie. Naast de klassieke historische definitie van een nieuwe stijl of een nieuw materiaal, belicht de tentoonstelling de patronen waarmee in twee verschillende technologisch hectische periodes naar moderniteit werd gezocht. Wervelende curven, vloeiende structurele lijnen, exotische bloemenpatronen en fantastische droomomgevingen laten zien hoe de zoektocht van de art nouveau naar natuurlijke plasticiteit wordt weerspiegeld in de alchemistische aard van plastic.

 • Uurrooster

  11/10/2023 - 10/03/2024: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Door zijn productieve activiteit tussen de jaren 1960 en 1980 is de materiële nalatenschap van Christophe Gevers relatief rijk. Meer dan een tentoonstelling van objecten zal het Design Museum Brussels een reconstructie van zijn professionele universum herbergen: een verhalend geheel van archieven en objecten, documenten en getuigenissen. Het creatieve proces van Gevers zal "ongefilterd" worden onthuld dankzij onder meer de archieven van Thierry Belenger, die momenteel in het museum worden bewaard, en een selectie van meubels, lampen, beeldhouwwerken en speelgoed. De rijkdom van deze documentatie zal ons in staat stellen de vaak verborgen weg te reconstrueren die het werk van de architect en de ontwerper kenmerkt: schetsen, plannen, technische studies, foto's, dossiers voor het inventariseren van projecten, correspondentie met opdrachtgevers, prijsopgaven, maquettes. Deze elementen, die het professionele universum van Gevers vormen, zullen bijdragen tot het onthullen van de complexiteit van dit beroep, en tot het actualiseren van deze figuur die in de loop van zijn carrière particuliere en openbare architectuur, restaurants en banken heeft omgevormd tot aangename, functionele en menselijke leefruimtes, dankzij een unieke taal waarin materialiteit, technisch vernuft en de suprematie van het detail in dialoog gaan met de knowhow van de nauwgezette vakman en de creatieve passie van de ontwerper. Christophe Gevers, zoals hij zichzelf graag definieerde, was ontwerper omdat hij geïnteresseerd was in het heden, dat de toekomst is, en het verleden, dat al lang voorbij is. Het Design Museum Brussels draagt bij tot deze temporele alchemie door de actualiteit van zijn onderzoek en het voorbeeldige karakter van zijn aanpak te promoten.

 • Uurrooster

  10/04/2024 - 15/09/2024: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Sinds de oprichting in 1908, heeft Olivetti naam gemaakt met de ontwikkeling van legendarische producten zoals hun schrijfmachines, maar ook door hun hechte relatie met de kunstwereld. Bijna drie decennia lang werkte de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon voor Olivetti. Hij produceerde posters en reclameproducten, maar ook een aantal uiterst creatieve boeken en cartoons. De Olivetti · Folon tentoonstelling, in samenwerking met het Museo Civico Pier Alessandro Garda, de Associazione Archivio Storico Olivetti en de Fondation Folon, presenteert de rijke artistieke samenwerking tussen het Italiaanse designbedrijf Olivetti en de kunstenaar Jean-Michel Folon.

 • Uurrooster

  16/10/2024 - 09/03/2025: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Van de pionierende vrouwen van het Bauhaus tot het interieurontwerp van ruimtecapsules, maar ook de klassiekers van design. Vrouwen hebben de wereld van design vormgegeven en toch worden ze vaak over het hoofd gezien. De tentoonstelling Here We Are! Women in Design, 1900-Today belicht de creatieve talenten van vrouwen uit heden en verleden aan de hand van een grote collectie meubels, keramiek, glas, textiel, mode en grafisch ontwerp. Deze tentoonstelling, geproduceerd door het Vitra Design Museum zal te zien zijn in het Design Museum Brussels, met de toevoeging van een sectie gewijd aan deze kwestie in de geschiedenis van design in België.