Design Museum Brussels

 • Autoparking
 • Busparking
  40 plaatsen
 • Maestro
 • 7 Heysel / Heizel
 • 6 Heysel / Heizel
Reviews
3,7/5 (2677 Google reviews)
Reserveren
Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis.

Sinds 2015 omvat de collectie van het museum, The Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu.

Naast deze collectie opende het museum Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

Verrijkt door een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussel ook andere gebieden van designcreatie en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven.

Door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen.
 • Het Design Museum Brussels bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel :
  - Op 5 minuten wandelen van het metro- en tramstation Heizel/Heysel (lijn 6 en 7) en recht tegenover Paleis 5 van de Heizel, op 100 m van het Atomium.
  - Metro: lijn 6 - station Heizel / Heysel
  - Toeristische bussen: halte van de rode bussen (City Sightseeing Brussels) op 100 m aan de voet van het Atomium
  - Villo: station 281 op 30 m (Eeuwfeestlaan).
  - Parkeerplaats met 500 betaalde parkeerplaatsen op 50 m van de ingang (Parking Trade Mart - Atomiumlaan)
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7 Heysel / Heizel
 • Uurrooster

  07/09/2022 - 08/01/2023: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Binnen het kader van het Tsjechische voorzitterschap van de EU presenteert de tentoonstelling “Design en transformatie. Verhalen over Tsjechisch design 1990–2020” Tsjechië als een plaats waar innovaties ontstaan die in een internationale context hun vruchten afwerpen en waar ook lokaal specifieke tradities bewaard en gewaardeerd worden. De tentoonstelling verkent de geselecteerde projecten van dertien succesvolle bedrijven die de omwentelingen van de Tsjechische geschiedenis weerspiegelen en een lange erfenis hebben van producten die tot ver buiten de grenzen van Tsjechië bekend zijn, zoals de internationale autofabrikant Škoda en meubelfabrikant TON, maar ook andere jonge bedrijven. Daarnaast zal de tentoonstelling ook een eerbetoon brengen aan meer traditionele Tsjechische domeinen, zoals glaswerk. Bij de tentoonstelling hoort een presentatie van de “Prague Academy of Arts, Architecture and Design”, met een videoprojectie op de gevel van het “Prague House” in Brussel. Hoofdorganisator: UMPRUM Academie voor Kunsten, Architectuur & Design in Praag samen met Moravian Gallery in Brno en het Design Museum Brussel.

 • Uurrooster

  12/10/2022 - 05/03/2023: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Als object van design en architectuur geeft de winkel vorm aan ons stedelijk landschap en dringt hij door in de populaire cultuur. Als plaats van uitwisseling en interactie heeft het een belangrijke rol gespeeld bij de verspreiding van design en interieurtrends in de 20e eeuw. Door de combinatie van kleinschaligheid en efemeer karakter bleek de winkel een gunstig terrein voor experimenten en de uitdrukking van moderniteit. Detailhandel is meer dan alleen een plaats, het is een sociale marker en een ruimte voor innovatie. De winkel weerspiegelt de evoluties van onze maatschappij en een omgeving die gunstig is voor de vertegenwoordiging ervan, en biedt een blik op de moderne en hedendaagse esthetiek. Van Adolf Loos tot Marc Newson via René Herbst of Ettore Sottsass, On Display. Designing the shop experience bevraagt het gebruik van design en architectuur binnen een visuele en meubelidentiteit eigen aan de winkel.

 • Prijs

  Normal: 10,00 € - < 12 ans: 0,00 € - Seniors: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Ter gelegenheid van Kunstendag voor Kinderen geeft het Design Museum Brussels je de kans om in de schoenen van een designer te staan. Tijdens dit tekenatelier leren de kinderen en (groot)ouders designobjecten tekenen in verschillende perspectieven en ontwerpen ze nadien zelf een meubelstuk. Kunstendag voor Kinderen: https://www.kunstendagvoorkinderen.be/