Design Museum Brussels

Reviews
3,7/5 (3859 Google reviews)
Reserveren
Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis. Sinds 2015 omvat de collectie van het museum, the Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu. Naast deze collectie opende het museum belgisch design belge, een permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

Verrijkt door een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussel ook andere gebieden van designcreatie en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven.

Door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen.
 • Het Design Museum Brussels bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel :
  - Op 5 minuten wandelen van het metro- en tramstation Heizel/Heysel (lijn 6 en 7) en recht tegenover Paleis 5 van de Heizel, op 100 m van het Atomium.
  - Metro: lijn 6 - station Heizel / Heysel
  - Tram : lijn 7 - station Heizel / Heysel
  - Bus : lijn 14 en 83 - station Heizel / Heysel
  - Toeristische bussen: halte van de rode bussen (City Sightseeing Brussels) op 100 m aan de voet van het Atomium
  - Villo: station 281 op 30 m (Eeuwfeestlaan).
  - Parkeerplaats met 500 betaalde parkeerplaatsen op 50 m van de ingang (Parking Trade Mart - Atomiumlaan)
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7 Heysel / Heizel

Het Design Museum Brussel is een plek gewijd aan design en zijn geschiedenis. Kom en ontdek alle mogelijkheden van designcreatie, in al haar facetten, van de 20e eeuw tot vandaag. En kom er met de trein, dat is pas klasse!

------------------------

Geniet van deze elegante treinreis tegen een geweldige prijs: koop je tickets voor het Design Museum Brussel en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 

Koop je e-ticket op https://designmuseum.brussels/ en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.

Let op de Discovery Ticket code op je Design Museum Brussels e-ticket: het is een code van 16 tekens.

Bestel je Discovery Ticket hier.

Print je Discovery Ticket of toon de PDF op je smartphone scherm wanneer je incheckt in de trein.

Geniet van je reis naar Design Museum Brussel!

Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
 • Uurrooster

  14/03/2024 - 15/09/2024: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Article 27: 1,25 €

De in juni 2022 uitgebrachte collectie Pastis, ontworpen voor de Deense uitgever HAY, betekent een keerpunt in de carrière van Julien Renault. Het project begon in februari 2020, op de beurs van Stockholm, toen Rolf Hay Julien Renault vroeg na te denken over een houten stoel die de komende 50 jaar relevant zou blijven. Met de sfeer van brasserieën en grote stationscafés als inspiratiebron, bedacht Julien Renault tijdens de lockdown een stoel met armleuningen die een eerbetoon vormde aan alles wat we in deze periode misten. Zijn bedoeling is een tijdloze, robuuste en elegante stoel te creëren. De collectie is een ode aan het sociale, aan het delen, aan het menselijke. In een tijdsbestek van twee jaar werd de volledige collectie gecreëerd, van de eerste tekening tot de lancering op de markt. Ter gelegenheid van zijn nominatie als ontwerper van het jaar 2023 brengt Julien Renault een collectie tekeningen, maquettes en prototypes samen die de belangrijkste fasen in de ontwikkeling van zijn collectie vertegenwoordigen. De installatie "The Story behind the Pastis collection" wil het grote publiek het werk achter elk product laten zien.

 • Uurrooster

  10/04/2024 - 15/09/2024: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Sinds de oprichting in 1908, heeft Olivetti naam gemaakt met de ontwikkeling van legendarische producten zoals hun schrijfmachines, maar ook door hun hechte relatie met de kunstwereld. Bijna drie decennia lang werkte de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon voor Olivetti. Hij produceerde posters en reclameproducten, maar ook een aantal uiterst creatieve boeken en cartoons. De Olivetti · Folon tentoonstelling, in samenwerking met het Museo Civico Pier Alessandro Garda, de Associazione Archivio Storico Olivetti en de Fondation Folon, presenteert de rijke artistieke samenwerking tussen het Italiaanse designbedrijf Olivetti en de kunstenaar Jean-Michel Folon.

 • Prijs

  Jeunes: 3,00 € - Normal: 6,00 € - < 12 ans: 0,00 € - Article 27: 1,25 €

De Nocturnes zijn terug in het Design Museum Brussels! Kom voor een avond de verborgen schatten in de reserves van het museum ontdekken samen met een lid van het museumteam, of bezoek de tentoonstelling Olivetti · Folon met een gids. Als je altijd al hebt willen tekenen zoals Folon, dan is dit je moment. Doe mee met MC Leti Confetti (Grafik) en DJ Gelukwens (AB, Humo) aan een Folon Drink & Draw editie, in een creatieve en gezellige sfeer. Wil je meer weten over de vereniging Facile à Lire et à Comprendre (Gemakkelijk te lezen en te begrijpen)? Het FALC.be team zal deze avond aanwezig zijn om je te helpen deze unieke methode voor mensen met een verstandelijke beperking te ontdekken. Onze permanente tentoonstellingen, the Plastic Design Collection en belgisch design belge, evenals de tijdelijke tentoonstelling Olivetti · Folon en de installatie Julien Renault - The story behind the Pastis collection, zijn de hele avond geopend. Honger of dorst tijdens de avond? Geen zorgen! We hebben alles voorzien. Er zal een foodtruck zijn om je smaakpapillen te verwennen. Bereid je voor op een avond vol ontdekkingen, ervaringen en plezier! Programma : In de museumreserves (40' - reserveren verplicht): 18u30 (FR), 19u30 (NL), 21u00 (EN) Flash bezoek: Olivetti · Folon (30' - reserveren verplicht): 18u (NL), 19u (EN), 20u (FR) Drink & draw – Editie Olivetti · Folon: van 19u30 tot 21u30 “Gemakkelijk te lezen en te begrijpen” onder de aandacht brengen: van 17u tot 22u MyMachine – small dreams, big ideas 2023-2024: van 17u tot 22u Reserveren kan op de website van Brussels Museums Nocturnes (https://nocturnes.brussels/fr/). Je vindt er ook het volledige programma.

 • Uurrooster

  16/10/2024 - 09/03/2025: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Article 27: 1,25 €

Van de pionierende vrouwen van het Bauhaus tot het interieurontwerp van ruimtecapsules, maar ook de klassiekers van design. Vrouwen hebben de wereld van design vormgegeven en toch worden ze vaak over het hoofd gezien. De tentoonstelling Here We Are! Women in Design, 1900-Today belicht de creatieve talenten van vrouwen uit heden en verleden aan de hand van een grote collectie meubels, keramiek, glas, textiel, mode en grafisch ontwerp. Deze tentoonstelling, geproduceerd door het Vitra Design Museum zal te zien zijn in het Design Museum Brussels, met de toevoeging van een sectie gewijd aan deze kwestie in de geschiedenis van design in België.