Design Museum Brussels

 • Autoparking
 • Busparking
  40 plaatsen
 • Maestro
 • 7 Heysel / Heizel
 • 6 Heysel / Heizel
Reviews
3,7/5 (2442 Google reviews)
Reserveren
Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis.

Sinds 2015 omvat de collectie van het museum, The Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu.

Naast deze collectie opende het museum Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

Verrijkt door een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussel ook andere gebieden van designcreatie en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven.

Door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen.
 • Het Design Museum Brussels bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel :
  - Op 5 minuten wandelen van het metro- en tramstation Heizel/Heysel (lijn 6 en 7) en recht tegenover Paleis 5 van de Heizel, op 100 m van het Atomium.
  - Metro: lijn 6 - station Heizel / Heysel
  - Toeristische bussen: halte van de rode bussen (City Sightseeing Brussels) op 100 m aan de voet van het Atomium
  - Villo: station 281 op 30 m (Eeuwfeestlaan).
  - Parkeerplaats met 500 betaalde parkeerplaatsen op 50 m van de ingang (Parking Trade Mart - Atomiumlaan)
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7 Heysel / Heizel
 • Uurrooster

  16/03/2022 - 29/05/2022: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 10,00 € - Article 27: 1,25 €

In haar Brusselse atelier doet Isabelle van Oost constant onderzoek en creëert ze verlichting uit gerecycleerde kunststoffen. Geboren in 1960 in Rio de Janeiro, studeerde zij scenografie aan ENSAV-La Cambre. Als ontwerpster, schilderes, scenograaf en beeldend kunstenares, verdeelt zij haar professionele loopbaan tussen België en Brazilië. Al meer dan 35 jaar ontwerpt zij haar lampen uit verschillende materialen zoals glasvezel, glas en metaal. Vandaag ontwerpt zij haar lampen aan de hand van de recuperatie van onze alledaagse kunststoffen voorwerpen (taartvormen, vergieten, trechters, enz.). Door haar creaties nodigt ze ons uit om met een nieuwe blik naar deze materialen en voorwerpen te kijken. Zij speelt met schaduwen, licht en transparantie om lampen te creëren, een soort hangende architectuur: torens, pagodes of zwevende steden. Haar nieuwe collectie O.V.N.I.S, geïnspireerd op eivormige vormen, wordt voor het eerst voorgesteld in het Design Museum Brussels.

 • Uurrooster

  01/04/2022 - 28/08/2022: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

Charlotte Perriand heeft haar leven gewijd aan het verbeteren van de levensomstandigheden van zoveel mogelijk mensen, waarbij ze een « woonkunst » creëerde die in harmonie was met de natuur. Ze gebruikte de fotografie als instrument om de werkelijkheid te observeren, maar ook om haar opvatting van een nieuwe wereld te verdedigen. In de lijn van onze huidige bekommernissen, gebruikt ze in de loop van de jaren 1930 zeer grote fotomontages om ongezonde stedenbouw aan de kaak te stellen en haar visie op betere levensomstandigheden te geven. Haar fotografische fresco’s getuigen van de moderniteit van haar aanpak, of het nu gaat om La Grande Misère de Paris (1936), de wachtzaal van het ministerie van Landbouw (1937) of het paviljoen van het ministerie van Landbouw op de Exposition internationale des arts et techniques de la vie moderne die in 1937 in Parijs plaatsvindt, samengesteld met Fernand Léger. De tentoonstelling biedt een kijk op haar opvatting van de wereld via haar werkmethode en haar ongelooflijke collectie foto’s – historische prints, negatieven, tijdschriftknipsels, persoonlijke foto’s. Deze archieven worden getoond aan het publiek in het licht van de reconstructie van haar monumentale fotomontages. Tentoonstelling georganiseerd door de Rencontres d'Arles voor de 52ste editie. Curator van de tentoonstelling: Damarice Amao, in samenwerking met Sébastien Gokalp en de Archives Charlotte Perriand. Gebaseerd op een originele scenografie van Olivier Etcheverry, bijgestaan door Amanda Antunes

 • Prijs

  Catégorie 1: 5,00 € - Catégorie 2: 2,50 € - Article 27: 1,25 €

Op 19.05.2022 is het de beurt aan het Design Museum Brussels. Profiteer van deze gelegenheid om het museum en zijn permanente en tijdelijke tentoonstellingen (nogmaals) te bezoeken, en om de tijdelijke tentoonstelling Charlotte Perriand. Hoe willen we leven? Politiek van de fotomontage te ontdekken met een gids. Een extra-muros bezoek? Dat kan zeker ook met een rondleiding die je meeneemt naar de overblijfselen van de Wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958 die op de Heizelvlakte hebben plaatsgevonden. In samenwerking met Arkadia, Korei guided tours en Laken Onthuld Vind het volledige programma op www.nocturnes.brussels

 • Prijs

  Normal: 5,00 €

Architecte, ontwerpster, stedenbouwkundige en fotografe, Charlotte Perriand (1903-1999) leefde de hele eeuw en creëerde gedurende meer dan 70 jaar. Zij speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het Europese en Japanse design, evenals in de architectuur. Als stichtend lid van de Union des artistes modernes (UAM) in 1929 is zij een van de grote figuren van de moderne avant-garde en de eerste vrouw die een vrijetijdsstad, Les Arcs (Frankrijk), voor 30.000 mensen tot stand bracht, waarbij zij de leiding had over het gehele ontwerp, van stadsplanning tot architectuur en design. Charlotte Perriand. Pionier van de moderniteit geeft een overzicht van haar persoonlijkheid, haar carrière en haar werk. Een conferentie door Pernette Perriand (te bevestigen) en Jacques Barsac in het kader van de tentoonstelling Charlotte Perriand. Hoe willen we leven? Politiek van de fotomontage.