Mini-Europe

Ontdek Europa's leukste plekjes!
Ontdek Europa in enkele uren... Een unieke ervaring!

Mini-Europa is boven alles een uitnodiging om te reizen...
De Klok van Big Ben, de gondels voor het Dogenpaleis, de Brusselse Grote Markt, de Acropolis, ... :
een uniek beeld-, klank- en animatiespektakel dat u langs 350 miniatuurmonumenten en -animaties leidt.
Een ontdekkingsreis in miniatuur die u nergens anders kan maken.

Talrijke animaties scheppen een levendige sfeer...
Laat u verrassen door de uitbarsting van de Vesuvius of breek een stuk van de Berlijnse muur af. Moedig de Matador aan in de Arena van Sevilla, laat de Ariane V opstijgen, volg de Thalys vanuit Parijs naar het andere eind van Frankrijk en nog vele andere animaties, zowel voor jong als oud.

Het mooiste miniatuurpark van Europa...
Ieder monument is weergegeven tot in het kleinste detail. Big Ben is maar liefst 4 m hoog. Met zijn 13 m is de Eiffeltoren hoger dan een gebouw van 3 verdiepingen !
En toch werd de schaal voor alle gebouwen consequent doorgetrokken. Het Brussels Stadhuis werd versierd met 294 handgemaakte beelden... Alle gebouwen werden in een aangepast groen kader van 2,5 ha geplaatst.

Bezoek ook de gloednieuwe tentoonstelling Spirit of Europe, met interaktieve multimediaspelen.
Even boeiend als plezierig : al spelend ontdekt u het ene na het andere; de Europese Unie, haar lidstaten, haar geschiedenis, haar uitbreiding, haar verwezenlijkingen...
Mis bij de vele spelen vooral niet het virtuele spel ! Beleef het met het hele gezin.
 • Per trein: Brussel Zuid, dan metro Heizel (lijn 6) • Per auto: Ring Brussel, afrit 8 Heizel-Wemmel, borden Bruparck volgen. Parking "T,B,A" : Joséphine Charlotte laanMetro Heysel.
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7, 19, 51

Alle emblematische wonderen van Europa zijn te zien in Mini-Europa in Miniatuur! Er zijn 350 monumenten minutieus nagemaakt op een schaal van 1:25, plus duizenden levensechte figuren om van dichtbij te bewonderen. Een rondleiding door Europa in minder dan twee uur? Het is verbazingwekkend!

------------------------

Beleef deze grandioze treinreis tegen miniprijzen: koop je tickets voor Mini-Europe en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 

 • Koop je e-ticket op https://www.minieurope.com/  en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.
 • Kijk voor de Discovery Ticket code op je Walibi e-ticket: het is een 16-cijferige code.
 • Bestel je Discovery Ticket hier.
 • Print je Discovery Ticket uit of toon de PDF op je smartphonescherm wanneer je incheckt in de trein.
  Geniet van uw reis naar Walibi!
Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
Reserveer rechtstreeks
 • Uurrooster

  14/07/2022 - 15/07/2024: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 09:30 tot 18:00

 • Prijs

  Enfants: 13,50 € - Normal: 19,00 €

Primeur: mini-bloementapijt siert nu al Brusselse Grote Markt in Mini-Europa Vanaf vandaag pakt Mini-Europa uit met een bloementapijt op de Brusselse mini-Grote Markt. Het gaat natuurlijk om een miniatuurversie. Op het echte Bloementapijt is het nog even wachten tot 12 augustus. Na twee jaar afwezigheid, wordt de Grote Markt in Brussel deze zomer opnieuw met een kleurrijk bloementapijt bedekt, goed voor maar liefst 1680 m2 aan begonia’s, dahlia’s, chrysanten, boomschors en gras. Deze editie - van 12 tot 15 augustus – keert terug naar de bron met een herinterpretatie van het allereerste bloementapijt van 1971. Thierry Meeùs, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europa: “Nieuwsgierigen kunnen vanaf vandaag al terecht in het miniatuurpark om de miniversie van het Bloementapijt op een schaal van 1/25 te bewonderen. Graag wil ik de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel bedanken voor de toelating die we kregen voor de replica van het Bloementapijt. Deze samenwerking stelt ons in staat om een extra boost te geven aan het Brussels toerisme.” Wie niet de kans krijgt om het echte Bloementapijt te bezichtigen, kan nog twee jaar - tot het nieuwe ontwerp wordt bekendgemaakt - terecht in Mini-Europa om de miniatuurversie te bewonderen.