Mini-Europe

Ontdek Europa's leukste plekjes!
Ontdek Europa in enkele uren... Een unieke ervaring!

Mini-Europa is boven alles een uitnodiging om te reizen...
De Klok van Big Ben, de gondels voor het Dogenpaleis, de Brusselse Grote Markt, de Acropolis, ... :
een uniek beeld-, klank- en animatiespektakel dat u langs 350 miniatuurmonumenten en -animaties leidt.
Een ontdekkingsreis in miniatuur die u nergens anders kan maken.

Talrijke animaties scheppen een levendige sfeer...
Laat u verrassen door de uitbarsting van de Vesuvius of breek een stuk van de Berlijnse muur af. Moedig de Matador aan in de Arena van Sevilla, laat de Ariane V opstijgen, volg de Thalys vanuit Parijs naar het andere eind van Frankrijk en nog vele andere animaties, zowel voor jong als oud.

Het mooiste miniatuurpark van Europa...
Ieder monument is weergegeven tot in het kleinste detail. Big Ben is maar liefst 4 m hoog. Met zijn 13 m is de Eiffeltoren hoger dan een gebouw van 3 verdiepingen !
En toch werd de schaal voor alle gebouwen consequent doorgetrokken. Het Brussels Stadhuis werd versierd met 294 handgemaakte beelden... Alle gebouwen werden in een aangepast groen kader van 2,5 ha geplaatst.

Bezoek ook de gloednieuwe tentoonstelling Spirit of Europe, met interaktieve multimediaspelen.
Even boeiend als plezierig : al spelend ontdekt u het ene na het andere; de Europese Unie, haar lidstaten, haar geschiedenis, haar uitbreiding, haar verwezenlijkingen...
Mis bij de vele spelen vooral niet het virtuele spel ! Beleef het met het hele gezin.
 • Per trein: Brussel Zuid, dan metro Heizel (lijn 6) • Per auto: Ring Brussel, afrit 8 Heizel-Wemmel, borden Bruparck volgen. Parking "T,B,A" : Joséphine Charlotte laanMetro Heysel.
 • 6 Heysel / Heizel
 • 7, 19, 51
Reserveer rechtstreeks
 • Uurrooster

  14/07/2022 - 15/07/2023: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 09:30 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 17,30 € - Enfants: 12,30 €

Primeur: mini-bloementapijt siert nu al Brusselse Grote Markt in Mini-Europa Vanaf vandaag pakt Mini-Europa uit met een bloementapijt op de Brusselse mini-Grote Markt. Het gaat natuurlijk om een miniatuurversie. Op het echte Bloementapijt is het nog even wachten tot 12 augustus. Na twee jaar afwezigheid, wordt de Grote Markt in Brussel deze zomer opnieuw met een kleurrijk bloementapijt bedekt, goed voor maar liefst 1680 m2 aan begonia’s, dahlia’s, chrysanten, boomschors en gras. Deze editie - van 12 tot 15 augustus – keert terug naar de bron met een herinterpretatie van het allereerste bloementapijt van 1971. Thierry Meeùs, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europa: “Nieuwsgierigen kunnen vanaf vandaag al terecht in het miniatuurpark om de miniversie van het Bloementapijt op een schaal van 1/25 te bewonderen. Graag wil ik de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel bedanken voor de toelating die we kregen voor de replica van het Bloementapijt. Deze samenwerking stelt ons in staat om een extra boost te geven aan het Brussels toerisme.” Wie niet de kans krijgt om het echte Bloementapijt te bezichtigen, kan nog twee jaar - tot het nieuwe ontwerp wordt bekendgemaakt - terecht in Mini-Europa om de miniatuurversie te bewonderen.

 • Uurrooster

  22/10/2022 - 06/11/2022: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 17:00

 • Prijs

  Normal: 17,30 € - Enfants: 12,30 €

Kom sidderen en beven tijdens Halloween@Mini-Europe Tijdens de herfstvakantie pakt Mini-Europe opnieuw uit met Halloween@Mini-Europe: een unieke kans om je 16 dagen lang onder te dompelen in de wereld van Halloween, met klassieke, levensechte decors met heksen en pompoenen. Bovenal is het de kans om te ontdekken hoe miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europe op zijn kop hebben gezet. Spinnen hebben de Eiffeltoren ingenomen en de zombies (de goede mama en haar dochtertje) creëren een maf en humoristisch pretpark. Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn mocht er geen cultureel accent worden toegevoegd, door bijvoorbeeld verhalen te vertellen over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein. Van 22 oktober tot en met 6 november laat Mini-Europe je bibberen van angst, maar ook rillen van plezier. Voor de gelegenheid wordt het park aangekleed in Halloween-kleuren: honderden skeletten en monsters zetten Mini-Europe op zijn kop. Skeletten en zombies vieren feest in het Lunapark, maar ook op en onder de begraafplaats. Wat met de spooktrein en het gecrashte vliegtuig? Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer, zoals de opstand van de figuurtjes tegen de maquettemaker; ze wreken zich omdat ze geslepen, geschilderd en gelijmd werden en onderwerpen hun ‘maker’ aan hetzelfde lot. Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn, mocht er naast plezier en humor, geen aandacht zijn voor ons Europees erfgoed. Wou je altijd al weten waar Halloween vandaan komt? Is geen heksenverhaal uit de middeleeuwen te eng voor jou? Dan ben je tijdens de herfstvakantie bij Mini-Europa aan het juiste adres. Extra animatie op 29, 30 en 31 oktober, en op 1 november Van zaterdag 29 oktober tot en met dinsdag 1 november krijgen onze vertrouwde modellen op schaal 1/25 bezoek van acteurs en figuranten van vlees en bloed. Ze brengen het park nog meer tot leven. Vier dagen lang genieten bezoekers van extra entertainment. Gedurende je bezoek loop je de kans om verschillende duistere figuren tegen het lijf te lopen; een ballonartiest die op zoek is naar zijn spookhotel, een piraat die jou zal uitdagen voor een zwaardgevecht of zelfs Magere Hein die je bloed zal doen stollen! Aan de make-upstand kunnen bezoekers zichzelf trakteren op een nog meer uitgesproken horrorlook.