Mini-Europe

 • Discovery combi (NMBS)
 • Autoparking
 • Busparking
  10 plaatsen
 • Maestro
 • Visa/MasterCard
 • 6 Heysel / Heizel
Ontdek Europa's leukste plekjes!
Ontdek Europa in enkele uren... Een unieke ervaring!

Mini-Europa is boven alles een uitnodiging om te reizen...
De Klok van Big Ben, de gondels voor het Dogenpaleis, de Brusselse Grote Markt, de Acropolis, ... :
een uniek beeld-, klank- en animatiespektakel dat u langs 350 miniatuurmonumenten en -animaties leidt.
Een ontdekkingsreis in miniatuur die u nergens anders kan maken.

Talrijke animaties scheppen een levendige sfeer...
Laat u verrassen door de uitbarsting van de Vesuvius of breek een stuk van de Berlijnse muur af. Moedig de Matador aan in de Arena van Sevilla, laat de Ariane V opstijgen, volg de Thalys vanuit Parijs naar het andere eind van Frankrijk en nog vele andere animaties, zowel voor jong als oud.

Het mooiste miniatuurpark van Europa...
Ieder monument is weergegeven tot in het kleinste detail. Big Ben is maar liefst 4 m hoog. Met zijn 13 m is de Eiffeltoren hoger dan een gebouw van 3 verdiepingen !
En toch werd de schaal voor alle gebouwen consequent doorgetrokken. Het Brussels Stadhuis werd versierd met 294 handgemaakte beelden... Alle gebouwen werden in een aangepast groen kader van 2,5 ha geplaatst.

Bezoek ook de gloednieuwe tentoonstelling Spirit of Europe, met interaktieve multimediaspelen.
Even boeiend als plezierig : al spelend ontdekt u het ene na het andere; de Europese Unie, haar lidstaten, haar geschiedenis, haar uitbreiding, haar verwezenlijkingen...
Mis bij de vele spelen vooral niet het virtuele spel ! Beleef het met het hele gezin.
 • Per trein: Brussel Zuid, dan metro Heizel (lijn 6) • Per auto: Ring Brussel, afrit 8 Heizel-Wemmel, borden Bruparck volgen. Parking "T,B,A" : Joséphine Charlotte laanMetro Heysel.
 • 6 Heysel / Heizel
Reserveer rechtstreeks
 • Uurrooster

  24/10/2020 - 11/11/2020: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 17:00

 • Prijs

  Normal: 16,50 € - Enfants: 12,00 € - Groupe: 13,80 €

Van 24 oktober tot en met 11 november laat Mini-Europa jou sidderen en beven van angst, … of van plezier in een miniatuurwereld vol pompoenen, skeletten, zombies en nog veel meer. Ontelbare details brengen Halloween tot leven in het park. Wat met de spooktrein en het gecrashte vliegtuig? En dan is er nog de opstand van de figuurtjes tegen de maquettemaker; ze wreken zich omdat ze geschilderd en gelijmd werden en onderwerpen hun ‘maker’ aan hetzelfde lot. Mini-Europa zou Mini-Europa niet zijn, mocht er naast plezier en humor, geen aandacht zijn zijn voor ons Europees erfgoed. Wou je altijd al weten waar Halloween vandaan komt? Is geen heksenverhaal uit de middeleeuwen te eng voor jou? Dan ben je tijdens de herfstvakantie bij Mini-Europa aan het juiste adres.