Coudenbergpaleis

Een ondergrondse ontdekkingsreis in het paleis van Keizer Karel.

Ooit werd Brussel gedomineerd door het reusachtige Coudenbergpaleis. Keizer Karel en het kruim van de Europese adel verbleven er tussen de twaalfde en de achttiende eeuw. Tot het noodlot toesloeg en een brand het prachtige gebouw verwoestte. Vele resten bleven echter intact en verdwenen ... onder de grond.

Nu is het een betoverende archeologische site, een netwerk van gewelfde gangen, zalen en verborgen kamers.

Tijdens een bezoek ontdek je de hoofdgebouwen van het paleis en flaneer je door de Isabellastraat, die nu onder de grond ligt! In het museum van de Coudenberg, dat in het bovengrondse Hof van Hoogstraeten ondergebracht is, kan je de mooiste archeologische voorwerpen bewonderen die in de loop van de verschillende opgravingswerken op de Coudenbergsite werden ontdekt.
 • Trein: Centraal Station • Metro: Centraal Station, Park, Troon, Naamse Poort • Tram: 92, 93 (Koning, Paleizen) • Bus: 27, 38, 71, 95 (Koning) • Parking: Paleizenplein, Grote Zavel, parking Albertina (Stuiversstraat), Troonplein en Hertogstraat • Autocars: Parking in de Hertogstraat (maximaal 5 uur).
 • 1,5 Parc/Park

Brussel, 1521, terwijl een feest volop aan de gang is in het Coudenbergpaleis, overlijdt een belangrijk personage in bizarre omstandigheden. Eeuwen later dwalen de geesten van de feestvierders rond in de overblijfselen van het paleis. Is er die bewuste nacht misschien iets gebeurd dat het daglicht niet mocht zien? Durf jij af te dalen in de ruïnes van het paleis om de ware toedracht achter het mysterie te ontrafelen? De Murder Mystery Game is een teambuilding die zich afspeelt in de overblijfselen van het Coudenbergpaleis, in het hart van Brussel, onder het Koningsplein. Ontdek deze unieke plek terwijl je een fascinerend onderzoek voert vol wendingen en kleurrijke personages. Door de combinatie van reflectie, observatie en samenwerking is dit een ideale activiteit voor een teambuilding! Waar? In het Coudenbergpaleis, een archeologische site onder het Koningsplein in Brussel (ingang via Koningsplein 10). Wanneer? De activiteit kan gereserveerd worden op dinsdag en donderdag (uitgezonderd feestdagen) van 17u tot 20u30. Hoe? De deelnemers worden in groepen opgedeeld, elke 10 minuten vertrekt er een groepje. Na een briefing van de spelleider hebben ze 2u30 de tijd om de site te doorzoeken en de geheimen ervan te ontdekken! Om het mysterie op te lossen, moeten ze aanwijzingen en getuigenissen verzamelen. Deze zijn in de vorm QR-codes verspreid in de archeologische site. Hoeveel? - Minder dan 50 personen: Vaste prijs van €400 voor de privatisering van de site plus €20 per persoon - Vanaf 50 personen Vaste prijs van €600 voor de privatisering van de site plus €20 per persoon Beschikbaar in Nederlands, Frans en Engels. NL, FR en EN ondertitels zijn voorzien voor doven en slechthorenden. Info en reservatie: https://coudenberg.brussels/nl/bezoek-and-activiteiten/murder-mystery-teambuilding

 • Prijs

  Normal: 15,00 €

3 avonden vol ontdekkingen; die van een belangrijk Brussels stuk erfgoed, verborgen onder de kasseien van het Koningsplein, maar ook van onverwachte muzikale prikkelingen, bedacht door fluitist en musicoloog Dr. Matteo Gemolo (www.matteogemolo.com), versterkt door een uitzonderlijk kader. Een programma in 3 etappes, op maat van het paleis waar het ooit bruiste van de creativiteit. Door te spelen met de geschiedenis van de locatie en de waarneembare trillingen van het moderne stadsverkeer, brengt Gemolo ons ver, heel ver van de gebaande paden. Muziek is een medium waarmee individuen ondanks hun verschillen met elkaar in contact kunnen komen. Het hart van Brussel klopt dankzij de energie van kunstenaars van diverse pluimage, die ervoor hebben gekozen zich hier te vestigen. Conor Gricmanis (barokviool) + Jonatan Bougt (barokgitaar) ‘Dances for peasants and royals alike’ John Playford (1623 – 1686/7) Musette, van Paul’s Steeple Robert de Visée (c. 1655 – 1732/1733) Suite in re mineur Allemande la Royalle – Courante - Sarabande – Gavotte – Chaccone – Mascarade Rondeau Davis Mell (1604 – 1662) John come kiss me now René Drouard de Bousset (1703 – 1760) Pourquoi doux Rossignols dans ce sombre se jour George Philipp Telemann (1681 – 1767) Faronell’s Ground Polonaises de Rostock MS Nicola Matteis (1640/50 – na 1713) Suite in sol majeur Preludio - Musica, Grave-Presto - Sarabanda, Adagio - Aria burlesca, Presto - Aria, Grave Diverse Bizzarrie Sopra la vecchia sarabanda https://www.conorgricmanis.com/ https://www.jonatanbougt.com/ Dit concert wordt georganiseerd in het kader van het Coudenberg Sound Box Fest. De playlist genaamd Sound Box Fest, bestaat ook als een muzikaal bezoek dat live werd opgenomen in de overblijfselen van het oude paleis van Brussel. Deze is beschikbaar op onze audiogids en op Youtube. Praktische informatie Datum: Zondag 12/12, 18u Ingang: Koningsplein 10, 1000 Brussel Prijs: 15 euro / pass 3 concerten 35 euro Betaling : Ofwel met de Payconiq app aan het onthaal op de avond van het concert. Of voorafgaand via overschrijving op het rekeningnummer BE90 7360 3156 0632. Een betalingsbewijs wordt gevraagd aan de ingang. Info en reserveringen : info@coudenberg.brussels – 02 563 61 79 Het Coudenbergpaleis is niet verwarmd. Voor uw comfort raden we aan om te komen met gepaste (warme) kledij.

 • Prijs

  Normal: 15,00 €

3 avonden vol ontdekkingen; die van een belangrijk Brussels stuk erfgoed, verborgen onder de kasseien van het Koningsplein, maar ook van onverwachte muzikale prikkelingen, bedacht door fluitist en musicoloog Dr. Matteo Gemolo (www.matteogemolo.com), versterkt door een uitzonderlijk kader. Een programma in 3 etappes, op maat van het paleis waar het ooit bruiste van de creativiteit. Door te spelen met de geschiedenis van de locatie en de waarneembare trillingen van het moderne stadsverkeer, brengt Gemolo ons ver, heel ver van de gebaande paden. Muziek is een medium waarmee individuen ondanks hun verschillen met elkaar in contact kunnen komen. Het hart van Brussel klopt dankzij de energie van kunstenaars van diverse pluimage, die ervoor hebben gekozen zich hier te vestigen. Conor Gricmanis (barokviool) + Jonatan Bougt (barokgitaar) ‘Dances for peasants and royals alike’ John Playford (1623 – 1686/7) Musette, van Paul’s Steeple Robert de Visée (c. 1655 – 1732/1733) Suite in re mineur Allemande la Royalle – Courante - Sarabande – Gavotte – Chaccone – Mascarade Rondeau Davis Mell (1604 – 1662) John come kiss me now René Drouard de Bousset (1703 – 1760) Pourquoi doux Rossignols dans ce sombre se jour George Philipp Telemann (1681 – 1767) Faronell’s Ground Polonaises de Rostock MS Nicola Matteis (1640/50 – na 1713) Suite in sol majeur Preludio - Musica, Grave-Presto - Sarabanda, Adagio - Aria burlesca, Presto - Aria, Grave Diverse Bizzarrie Sopra la vecchia sarabanda https://www.conorgricmanis.com/ https://www.jonatanbougt.com/ Dit concert wordt georganiseerd in het kader van het Coudenberg Sound Box Fest. De playlist genaamd Sound Box Fest, bestaat ook als een muzikaal bezoek dat live werd opgenomen in de overblijfselen van het oude paleis van Brussel. Deze is beschikbaar op onze audiogids en op Youtube. Praktische informatie Datum: Zondag 12/12, 18u Ingang: Koningsplein 10, 1000 Brussel Prijs: 15 euro / pass 3 concerten 35 euro Betaling : Ofwel met de Payconiq app aan het onthaal op de avond van het concert. www.payconiq.be Of voorafgaand via overschrijving op het rekeningnummer BE90 7360 3156 0632. Een betalingsbewijs wordt gevraagd aan de ingang. Info en reserveringen : info@coudenberg.brussels – 02 563 61 79 Het Coudenbergpaleis is niet verwarmd. Voor uw comfort raden we aan om te komen met gepaste (warme) kledij.

 • Prijs

  Normal: 15,00 €

3 avonden vol ontdekkingen; die van een belangrijk Brussels stuk erfgoed, verborgen onder de kasseien van het Koningsplein, maar ook van onverwachte muzikale prikkelingen, bedacht door fluitist en musicoloog Dr. Matteo Gemolo (www.matteogemolo.com), versterkt door een uitzonderlijk kader. Een programma in 3 etappes, op maat van het paleis waar het ooit bruiste van de creativiteit. Door te spelen met de geschiedenis van de locatie en de waarneembare trillingen van het moderne stadsverkeer, brengt Gemolo ons ver, heel ver van de gebaande paden. Muziek is een medium waarmee individuen ondanks hun verschillen met elkaar in contact kunnen komen. Het hart van Brussel klopt dankzij de energie van kunstenaars van diverse pluimage, die ervoor hebben gekozen zich hier te vestigen. Maarten Stragier + Duo Calambur + Enrico Pigozzi & Julia Szproch Maarten Stragier (klassieke en elektrische gitaar) Tristan Murail (1947) Tellur voor klassieke gitaar Mauricio Pauly (1976) Sky Destroys Dog voor klassieke gitaar Duo Calambur Blanca Prieto (barokviool) Rebecca Lefèvre (viola da gamba) Hildegard von Bingen (1098 – 1179) Karitas Eugène Ysaÿe (1858 – 1931) Malinconia Hildegard von Bingen Virtus Sapientia Éric Satie (1866 – 1925) Gnossienne nr. 2 Orlando di Lasso (1532 – 1594) Bicinien nr. VII en VIII Luciano Berio (1925 – 2003) Aldo, duo voor violen http://duocalambur.be/ Enrico Pigozzi (live electronics) + Julia Szproch (zang) Originele composities van Enrico Pigozzi. Live elektronische improvisatie en zang van van Enrico Pigozzi en Julia Szproch. https://www.operabase.com/artists/julia-szproch-66103/bio/en Dit concert wordt georganiseerd in het kader van het Coudenberg Sound Box Fest. De playlist genaamd Sound Box Fest, bestaat ook als een muzikaal bezoek dat live werd opgenomen in de overblijfselen van het oude paleis van Brussel. Deze is beschikbaar op onze audiogids en op Youtube. Praktische informatie Datum: Zondag 19/12, 18u Ingang: Koningsplein 10, 1000 Brussel Prijs: 15 euro / pass 3 concerten 35 euro Betaling: Ofwel met de Payconiq app aan het onthaal op de avond van het concert. Of voorafgaand via overschrijving op het rekeningnummer BE90 7360 3156 0632. Een betalingsbewijs wordt gevraagd aan de ingang. Info en reserveringen : info@coudenberg.brussels – 02 563 61 79 Het Coudenbergpaleis is niet verwarmd. Voor uw comfort raden we aan om te komen met gepaste (warme) kledij.