Domein & Koninklijk Museum van Mariemont

 • erkende toeristische attractie
 • Busparking
  1 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,4/5 (565 Google reviews)
Domein & Koninklijk Museum van Mariemont

Een reis door kunst, cultuur en natuur !

Ontdek een uitzonderlijk domein en betreed een subliem park van 45 hectare waar opmerkelijke bomen, monumentale beeldhouwwerken en de ruïnes van een 18e-eeuws paleis zij aan zij staan.

In het hart nodigt het Museum u uit om in de tijd terug te keren door een ongelooflijke collectie. Dit kunst- en historisch museum combineert de schatten van grote beschavingen - van het oude Rome tot het oude China, via Griekenland, Egypte en het Nabije Oosten - met die van onze eigen Geschiedenis, die van België en Henegouwen, en biedt u een unieke reis op het kruispunt van tijdperken en culturen.

Welk seizoen het ook is, Mariemont is altijd een rijke ervaring!


Meer informatie op www.musee-mariemont.be of op info@mariemont.be.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Toegang verboden voor honden en fietsen.
 • E19 afrit 20 (Feluy), richting Thuin via N59
  E42 afrit 18b (Chapelle-Lez-Herlaimont), richting Thuin via N59 • Station La Louvière-Centre, bus 82 of Station La Louvière-Sud, bus 30 (Richting Morlanwelz; halte La Hestre-écoles)
  www.musee-mariemont.be/index.php?id=2705

De boekenmarkt van Mariemont is FABULIVRE geworden, een evenement met een nieuwe formule dat gezamenlijk wordt georganiseerd door het Koninklijk Museum van Mariemont en de vzw l'Atelier du Livre.

Het doel van dit boekenfestival is om alle bezoekers van het museum te verwelkomen en hen kennis te laten maken met net iets 'andere' boeken van kleine, meestal Belgische uitgeverijen

Gedurende 2 dagen worden het Domaine en het Museum een speeltuin om te experimenteren met woorden, illustraties en het object zelf.

FABULIVRE is...

 • Uitgevers, illustratoren, boekbinders, boekkunstenaars... in literatuur, kinderliteratuur, kunstenaarsboeken, kunstboeken, poëzie of theater. Ze zullen allemaal op een heel persoonlijke manier over hun werk vertellen.
 • Workshops om de wereld van het boek en zijn verschillende aspecten te ontdekken.
 • Een route door het Museum en het Landgoed die onze speciale band met boeken zal koesteren.

Een niet te missen evenement voor boekenliefhebbers!

Het Koninklijk Museum van Mariemont in Morlanwelz verwelkomt Les Amis de Mariemont. Het verhaal van een passie. Een unieke tentoonstelling over het leven van mannen en vrouwen die al 90 jaar met elkaar verbonden zijn door hun passie voor Mariemont!

Historische tentoonstelling in Morlanwelz

De Vrienden van Mariemont. Geschiedenis van een passie toont 90 jaar gedeelde geschiedenis tussen het Koninklijk Museum van Mariemont en zijn vereniging:

 • de hulp na de brand in 1960 en het nieuwe museumgebouw
 • de oprichting van een bemiddelingsdienst
 • de publicatie van de eerste catalogus van de collecties...

Van schat tot schat, presenteert de tentoonstelling het collectieve werk van de Koninklijke kring van Mariemont. Aan de hand van de verschillende stukken, waarvan sommige voor het eerst worden getoond, vertelt de tentoonstelling over de sleutelmomenten, de stichtende gebaren en de emblematische figuren van de Cercle door de eeuwen heen.

De Koninklijke Vriendenkring van Mariemont

Met meer dan 1.250 actieve leden is de Cercle royal des Amis de Mariemont een van de grootste culturele en museale verenigingen van het land. Sinds de oprichting in 1934 heeft de Cercle een actieve rol gespeeld in het verrijken van de collecties van Mariemont, in de geest van de stichter en beschermheer Raoul Warocqué.

Naast de viering van de 90e verjaardag van de Koninklijke Vriendenkring van Mariemont, is het evenement ook bedoeld als dank aan al deze gepassioneerde mannen en vrouwen, uit het verleden, heden en toekomst, voor hun diepe verbondenheid met de instelling.

We kijken ernaar uit om enkele bijzondere momenten met jou te delen in de provincie Henegouwen.

À Morlanwelz, le Domaine de Mariemont vous invite à découvrir son parcours d'art contemporain éphémère, Marie'ART, entre nature et patrimoine.

Art, nature et bien-être à Morlanwelz

Déambulez à travers un parcours d’œuvres d’art éphémères, tout en appréciant les créations réalisées par des artistes emblématiques de la Belle Époque tels que Meunier et Lambeau.

À travers ce projet, Mariemont intensifie son dialogue entre l’art, la nature, le climat, l’inclusion, l’histoire et le patrimoine, tout en affirmant son soutien et sa valorisation de la création contemporaine

Une place de choix est également laissée aux arbres emblématiques et à l’histoire de Mariemont, que vos pieds foulent à chaque balade.

Une invitation poétique et artistique à ne pas manquer.