BPS22 is gesloten tot juni 2023 voor renovatie.

BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen

Reviews
4,3/5 (355 Google reviews)
Het BPS22 is een kunstmuseum dat wil bijdragen tot kritisch denken.

Het organiseert tentoonstellingen die de verbanden tussen kunst, macht en maatschappij exploreren. Het onderscheidt zich ook door mediatieacties die aangepast zijn aan alle soorten publiek.

Het BPS22 bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer.
  • Toegang via de rue Fagnart of rue Lebeau. Parkeren langs de Boulevard Solvay (toegang via rue Lebeau) of op het nabijgelegen Place du Manège of de parking van Charleroi Expo.
Reserveer rechtstreeks

Het BPS22, Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen, presenteert het werk van Jean-Pierre Rasonnet, van 1972 tot 1980.

Jean-Pierre Ransonnet, een Belgische kunstenaar die bekend staat om zijn kleurrijke en spontane olieverfschilderijen, roept in zijn schilderijen zijn jeugdherinneringen aan plaatsen, sociale relaties en Lierneux op.

Wat kun je verwachten?

  • Deze tentoonstelling "l' lieux et liens" belicht een minder bekende periode in zijn leven als kunstenaar, waarin hij nieuwe technieken uitprobeerde zoals fotografie en schrijven met humor en ironie.
  • Parallel aan deze tentoonstelling is er het werk van Jean-Pierre Point die de schoonheid van het alledaagse viert en tegelijkertijd dezelfde kritische vragen stelt over fotografie.

Een reeks ontroerende en relevante werken om te ontdekken in het BPS22!

Meer dan vijftig werken van zeefdrukkunstenaar Jean-Pierre Point zijn te zien in het BPS22 in Charleroi.

"Er zit iets moois in de voorwerpen die ons omringen" is de titel van de tentoonstelling van Jean-Pierre Point. Het geeft perfect de authenticiteit en eenvoud weer van de momenten uit het privéleven van de kunstenaar.

Wat kun je verwachten?

  • Een showcase van een vijftigtal zeefdrukken, gemaakt tussen 1970 en 2000, van foto's die zijn bewerkt door er gekleurde stippen overheen te leggen. 
  • Parallel aan deze tentoonstelling is het werk van Jean-Pierre Ransonnet gewijd aan de plaatsen en sociale relaties die verband houden met zijn jeugd en die dezelfde kritische bevraging van de fotografie delen.

Een tentoonstelling die de schoonheid van het dagelijkse leven viert!