BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen

Reviews
4,2/5 (400 Google reviews)
Het BPS22 is een kunstmuseum dat wil bijdragen tot kritisch denken.

Het organiseert tentoonstellingen die de verbanden tussen kunst, macht en maatschappij exploreren. Het onderscheidt zich ook door mediatieacties die aangepast zijn aan alle soorten publiek.

Het BPS22 bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer.
  • Toegang via de rue Fagnart of rue Lebeau. Parkeren langs de Boulevard Solvay (toegang via rue Lebeau) of op het nabijgelegen Place du Manège of de parking van Charleroi Expo.
Reserveer rechtstreeks

De Belgische kunstenaar Laurence Dervaux stelt haar nieuwe werken over de schoonheid en kwetsbaarheid van het menselijke lichaam tentoon in het BPS22 in Charleroi. Je kan de tentoonstelling bezoeken vanaf de herfst in Charleroi.

Meeslepende tentoonstelling in Charleroi

De tentoonstelling van Laurence Dervaux, geboren in Doornik, combineert oude en nieuwe werken, waaronder een grootschalige immersieve installatie die speciaal is ontworpen voor de zaal Dupont van BPS22.

Het werk van Laurence Dervaux probeert de complexe schoonheid en kwetsbaarheid van het menselijke lichaam af te beelden met verschillende tekens en vormen. Grote, fascinerende toestellen moeten dan weer de vitale vloeistoffen, organen en botten voorstellen.

Een fascinerende, nieuwe, en metaforische visie op het menselijk lichaam, te ontdekken in Charleroi.