BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen

Reviews
4,3/5 (423 Google reviews)
Het BPS22 is een kunstmuseum dat wil bijdragen tot kritisch denken.

Het organiseert tentoonstellingen die de verbanden tussen kunst, macht en maatschappij exploreren. Het onderscheidt zich ook door mediatieacties die aangepast zijn aan alle soorten publiek.

Het BPS22 bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer.
  • Toegang via de rue Fagnart of rue Lebeau. Parkeren langs de Boulevard Solvay (toegang via rue Lebeau) of op het nabijgelegen Place du Manège of de parking van Charleroi Expo.
Reserveer rechtstreeks

Het BPS22 in Charleroi organiseert de tentoonstelling Alain Bornain, Amourable, een retrospectieve van zijn artistieke werk van de afgelopen 25 jaar.

Alain Bornain exposeert in Charleroi

Voor deze grote monografische tentoonstelling neemt Alain Bornain (Genappe, 1965) de Pierre Dupont-zaal over in het Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen in Charleroi. Hij stelt oude werken tentoon (in de stijl van schoolborden) en zijn nieuwe portretten gebaseerd op foto's. De tentoonstelling geeft een overzicht van zijn artistieke ontwikkeling in de afgelopen 25 jaar.

Het is een uitnodiging om onze relatie met leven, dood, oorsprong en herinnering in vraag te stellen...

BPS22 toont vijftig jaar creatief werk van kunstenaar Eric Fourez met de tentoonstelling Sur les traces de la Mer du Nord.