BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen

Reviews
4,2/5 (324 Google reviews)
Infos & reservaties: www.bps22.be

Het BPS22 is een kunstmuseum dat wil bijdragen tot kritisch denken. Het organiseert tentoonstellingen die de verbanden tussen kunst, macht en maatschappij exploreren. Het onderscheidt zich ook door mediatieacties die aangepast zijn aan alle soorten publiek.

Het BPS22 is het kunstmusem van de provincie Henegouwen. Het bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer.
  • Toegang via de rue Fagnart of rue Lebeau. Parkeren langs de Boulevard Solvay (toegang via rue Lebeau) of op het nabijgelegen Place du Manège of de parking van Charleroi Expo.
Reserveer rechtstreeks

'L'avant-dernière version de la réalité' (de voorlaatste versie van de realiteit) is de eerste grote museale tentoonstelling in België van het kunstenaarsduo David Brognon en Stéphanie Rollin. Ontdek ze in Charleroi van 9 oktober 2021 tot 9 januari 2022.

Over de tentoonstelling

  • Een selectie van een veertigtal werken die de belangrijkste etappes van de artistieke ontwikkeling van het duo schetsen. 
  • Een gedempte scenografie, ontdaan van alle overbodige elementen om zich te concentreren op het essentiële.

Onder de tentoongestelde werken:

  • Yamina: een 27 meter lange neon hartlijn (die in de palm van een vrouwenhand), speciaal gemaakt voor de grote industriële hal van het BPS22.
  • 24H Silence (157 - 282 min / 1440 min), een jukebox met 80 45-toerenplaten waarop een minuut stilte is gegraveerd, die ergens ter wereld in acht wordt genomen na een tragedie: een terroristische aanslag, een sterfgeval van grote betekenis, een natuurramp, een massale schietpartij...

Een perfecte illustratie van de relevantie van het werk van de kunstenaars.