BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen

Reviews
4,3/5 (415 Google reviews)
Het BPS22 is een kunstmuseum dat wil bijdragen tot kritisch denken.

Het organiseert tentoonstellingen die de verbanden tussen kunst, macht en maatschappij exploreren. Het onderscheidt zich ook door mediatieacties die aangepast zijn aan alle soorten publiek.

Het BPS22 bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer.
  • Toegang via de rue Fagnart of rue Lebeau. Parkeren langs de Boulevard Solvay (toegang via rue Lebeau) of op het nabijgelegen Place du Manège of de parking van Charleroi Expo.
Reserveer rechtstreeks

De tentoonstelling Banks Violette bij BPS22 toont een brede selectie werken van dit (voormalige) enfant terrible van de hedendaagse kunst. Gedurende 3 maanden neemt de Amerikaanse kunstenaar Banks Violette zijn intrek in de lokalen voor een tentoonstelling die zijn comeback markeert.

Tentoonstelling hedendaagse kunst in Charleroi

Van februari tot mei nodigt BPS22 je uit om de wereld van de New Yorkse kunstenaar te ontdekken aan de hand van een veertigtal historische werken, waaronder monumentale installaties, maar ook nieuwe creaties, onlangs gemaakt in samenwerking met het beroemde modehuis Celine.

De werken van Banks Violette, die het hele Musée Carolo in beslag nemen, zijn een donkere, angstige nieuwe uiting van radicale maatschappijkritiek.

Een belangrijke tentoonstelling om te ontdekken in de provincie Henegouwen.

Le BPS22 à Charleroi accueille l'exposition Alain Bornain, Amourable, une rétrospective de ses oeuvres artistiques sur les 25 dernières années.

 A travers l'exposition Sur les traces de la Mer du Nord, le BPS22 retrace cinquante années de création de l'artiste Eric Fourez.