BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen

Reviews
4,2/5 (294 Google reviews)
Infos & reservaties: www.bps22.be

Het BPS22 is een kunstmuseum dat wil bijdragen tot kritisch denken. Het organiseert tentoonstellingen die de verbanden tussen kunst, macht en maatschappij exploreren. Het onderscheidt zich ook door mediatieacties die aangepast zijn aan alle soorten publiek.

Het BPS22 is het kunstmusem van de provincie Henegouwen. Het bevindt zich in een voormalige industriële hal uit 1911, opgetrokken in glas en ijzer.
  • Toegang via de rue Fagnart of rue Lebeau. Parkeren langs de Boulevard Solvay (toegang via rue Lebeau) of op het nabijgelegen Place du Manège of de parking van Charleroi Expo.
Reserveer rechtstreeks

Danser sur les missiles zet het werk van Margaret Harrison in de kijker. Ze is een invloedrijke figuur in de feministische kunst in Groot-Brittannië. Te bezichtigen in BPS22 in Charleroi, van 20 februari tot 23 mei 2021.

Het werk van Margaret Harrison wordt voor de eerste keer tentoongesteld in België, in BPS22.

Wie is Margaret Harrison?

Al meer dan 50 jaar bekritiseert deze geëngageerde kunstenares de visuele canons die de voorstelling van vrouwen in de maatschappij bepalen. Kunstenares en activiste Margaret Harrison wil de vormen van dominantie zichtbaar maken die tot uiting komen in de professionele sfeer of thuis, in de kunstgeschiedenis of in de populaire cultuur.

Hoe? Ze vervrouwelijkt mannenlichamen (bijvoorbeeld superhelden) en draait de machtsstructuren in de maatschappij en de media om. Daarbij gebruikt ze strategieën van het groteske zoals overdrijving, parodie en subversie.

Wat krijg je te zien op de tentoonstelling?

De tentoonstelling Danser sur Les Missiles toont de diversiteit aan technieken van de kunstenares: installaties, schilderijen, tekeningen en teksten.

Een tentoonstelling die aanspreekt!

Het Festival Pépites, l'Art et les Tout-Petits nodigt jong en oud uit om de tentoonstellingen op een speelse manier te ontdekken. In het BPS van Charleroi.

Het museum BPS22 biedt een programma aan voor kinderen en hun ouders. Speelse bezoeken en leuke workshops.

Een weekend vol animatie wacht in het Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen.