Brussels Museum of Mill and Food

Reviews
4.2/5 (124 Google reviews)
Set inside a small park, now a protected site, the ancient Evere windmill has been home to the Brussels Mill and Food Museum (MBMA).

Don’t miss out: the permanent exhibition dedicated to milling and the major annual exhibition on the food theme.
Until August 29, 2026: "Taste & Tradition. A short history of tasty traditions".

Every civilisation has different categories of food. Alongside everyday foods, there are also drinks and dishes enjoyed on special occasions.

The ‘Taste & tradition’ exhibition explores the close link between celebration and feasting, and offers you the chance to discover the little stories behind these gourmet traditions, from the champagne we sip in honour of someone or some event, to wedding pièces montées as well as birth almonds and Christmas turkeys and St Nicholas biscuits made from speculoos.
  • Tramway 7 (Hôpital Paul Brien), bus 45 (arrêt Hoedemaekers) - Tramway 55 (Tilleul), bus 59 (Chaumontel), also bus 64-65 (Notre-Dame) or bus 66 (Kurth) • By bus De Lijn 270, 271, 272 & 471 (Van de Velde).
    • By train: Evere station.
  • 55 Tilleul / Linde
  • Price

    Normal: 19,00 € - Demandeurs d'emploi: 17,00 € - Etudiants: 17,00 € - Jeunes: 17,00 € - Seniors: 17,00 €

Atelier culinaire proposé dans le cadre d'un cycle de découverte de traditions gourmandes à travers le monde. Au début de l'automne, lorsque les récoltes sont terminées, le peuple juif clôture l'année en cours et célèbre son nouvel an : Rosh Hashana. Nous vous proposons de découvrir certaines spécialités préparées pour l’occasion.

  • Price

    Seniors: 2,00 € - Normal: 5,00 € - Demandeurs d'emploi: 2,00 € - Jeunes: 2,00 €

L’été s’est déposé, les moissons sont faites et nous profitons encore de bien agréables températures. Anciennement appelé Mabon ou Festin d’Avallon, l’équinoxe d’automne ouvre à la gratitude des récoltes en fruits et légumes: légumes à gousse et de conservation (pois, haricots…), fruits (figues, raisin, pommes, poires, coings, kakis…) et cucurbitacées (courges, potirons, potimarrons), suivis des grosses tubercules et racines charnues (pommes de terre, topinambours, navets, betteraves…), choux, chicons et fruits à coque. C’est la fête des récoltes d’automne ! On se régale ! On transforme, on sublime, on échange ! On conserve et on stocke ! On trie et sélectionne les meilleures graines comme futures semences… Cette conférence animée par Françoise Hendrickx sera ponctué par une dégustation et des conseils de conservation.