Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker

Honderden maskers en kostuums nodigen u uit tot een boeiende ontdekkingstocht naar het hart van de folklore, de feesten en de rituelen van de hele wereld. Een collectie die uniek is in Europa!

Ontdek de gemaskerde rituelen van de vijf werelddelen in de vaste tentoonstelling Maskers uit de hele wereld tijdens een reis van de winterfeesten in Europa naar de geheimzinnige ceremoniën van Noord-Amerika en Latijns-Amerika en van de mysterieuze gebruiken van Afrika naar de fascinerende tradities van Azië en Oceanië.

Bezoek het Interpretatiecentrum van het Carnaval van Binche en dompel u onder in de fantastische wereld van deze unieke folklore die door de UNESCO werd erkend en beleef het Carnaval van Binche alsof u er zelf bij bent.

Ontdek ook de tijdelijke tentoonstellingen van het museum die zowel door hun thema’s als door hun ensceneringen de bezoeker verrassen.
  • Gelegen in het hart van het historisch centrum van de stad Binche, op 50 km van Brussel, tussen Bergen en Charleroi.
    Met de auto: via E19 – Afrit 21 (Le Roeulx). Parkeerplaatsen dichtbij.
    Met de trein: op 5 minuten wandelen van het treinstation van Binche – www.sncb.be
Reserveer rechtstreeks

In het Internationaal Carnaval- en Maskermuseum focust Binche intime op dit specifieke aspect van het Carnaval van Binche. Er wordt een reeks nooit eerder vertoonde geluidsfragmenten getoond.

Geluidstentoonstelling in Binche

Sinds de erkenning door de Unesco verwelkomt het Carnaval van Binche tienduizenden mensen tijdens de 3 dagen van het Carnaval. Maar het evenement is vooral bekend om zijn intieme sfeer, die tot leven wordt gebracht in de tijdelijke tentoonstelling met een reeks nooit eerder gehoorde geluidsfragmenten van Flora Six en Dimitri Merchie. De stemmen van vrouwen, kinderen, ambachtslieden en natuurlijk gemaskerde acteurs getuigen allemaal van de manier waarop elk jaar een hele gemeenschap begint te vibreren.

Dit is een must om folfkore en zijn tradities beter te begrijpen.

Bezoek het Internationaal Carnvals- en Maskermuseumin Binche en ontdek Festum, een originele fotografische kijk op het Carnaval van Binche.

Fototentoonstelling in Binche

Met een reeks van 5 portretten werpt fotograaf Paulin Groise een originele blik op het Carnaval van Binche. In zijn foto's en stillevens combineert de kunstenaar religieuze iconografie met de volkstraditie van zijn stad.

Een niet te missen evenement in Binche!